Gegrond
Image default
Woningen

Steeds vaker schade aan de woning door wateroverlast

Het valt niet te ontkennen. Het klimaat van Nederland verandert. Van tropisch warmte en droge dagen tot enorme stortbuien. Een combinatie die zorgt voor ondergelopen kelders en een drassige grond onder de woning. Welke maatregelen kun je nemen om er voor te zorgen dat je woning is voorbereid op deze vochtproblemen?

Droogte en stortbuien: een slechte combinatie

Juli 2018 is de droogste maand sinds jaren. Gras dat normaal gesproken groen en vers oogt, is nu dor en geel. Dit is het gevolg van een droge ondergrond door gebrek aan regenwater en de brandende zon die de grond verder uitdroogt. Omdat er nauwelijks vocht in de bovenste grondlaag zit, mist de natuur haar voedingsstoffen om gezond te kunnen groeien. Uiteindelijk begint de grond te scheuren en de dieper gelegen grondlagen worden hard. Zodra er dan een flink plensbui overkomt, kan de harde grondlaag het regenwater niet afvoeren en verspreidt het zich naar lager liggende delen als bijvoorbeeld een kelder met als gevolg het vochtprobleem: optrekkend vocht.

Huiseigenaren zelf verantwoordelijk voor optrekkend vocht

Overheden en gemeentes hebben een plicht om de inwoners te beschermen tegen wateroverlast. Waterschappen houden met gemalen en riolen het grondwater op peil. Toch is dit maar een gedeelde verantwoordelijkheid, want huiseigenaren moeten zelf ook maatregelen nemen om zich te beschermen tegen optrekkend vocht en waterschade. Dit betekent dat elke woningbezitter zich moet wapenen tegen opstijgend grondvocht die ontstaan bij flinke hoosbuien. De muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding bieden dan uitkomst.

Vochtbestrijding van optrekkend vocht

Wanneer er enorm veel regen valt, is preventieve vochtbestrijding van optrekkend vocht een ‘must’. Vocht bevindt zich onder de woning en trekt langzaam naar boven. In het ergste geval valt er zoveel regen in korte tijd dat kelders onderlopen. Meestal is dit door de enorme hoeveelheden neerslag niet te voorkomen, maar is het wel zaak dat het vocht zo snel mogelijk de woning weer verlaat en de muren en fundering kunnen drogen. Alternatieve vochtbestrijdingsmiddelen als muurisolatie of het impregneren van de woning sluiten de woning juist af waardoor de effecten daarvan juist negatief zijn. Het grondvocht in de muren kan immers niet weg. Beter is om vocht in huis te bestrijden met een middel dat zorgt dat de woning kan ‘ademen’.

Schrijver Systeem Vochtbestrijding. Al 40 jaar een begrip

Vochtbestrijding van optrekkend vocht door de muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding werkt dan vele malen effectiever.  Door de natuurlijke luchtstromen die ontstaan wordt 24 uur per dag vocht onttrokken uit de muren. Elk muurelement verwijdert ¼ liter vocht. Dus bij 12 geplaatste muurelementen in de woning, wordt elke dag 3 liter vocht verwijderd. Een snellere manier om vocht in huis te verwijderen is praktisch onmogelijk. Last van optrekkend vocht? Reken dan definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/