Gegrond
Image default
Wijn

Wijnklimaatkast: Waar moet je opletten?

Het kan een hele uitdaging zijn om uw wijn op de juiste temperatuur te houden. Witte wijn gewoon in de koelkast bewaren, is vaak te koud en daarom kan een wijnklimaatkast een goede oplossing zijn.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wijnklimaatkast?

-Welke wijn drinkt u? Drinkt u uitsluitend rode wijn of uitsluitend witte wijn, dan is een wijnklimaatkast met 1 compartiment voldoende. Drinkt u meerdere soorten wij dan is is een wijnklimaatkast 2 zones een uitkomst. Elke zone kan individueel worden ingesteld op  zijn eigen temperatuur

-Waar gaat u de wijnklimaatkast plaatsen? In de keuken? In de woonkamer (daar waar u leeft) Een wijnklimaatkast kan namelijk nogal veel herrie maken en dit kan erg storend zijn als u in de woonkamer aan het relaxen bent. Dit hoeft weer geen probleem te zijn als de kast wordt geplaatst in een kelder of in een garage. Er zijn ook wijnklimaatkasten met een thermo-elektrische motor en maken veel minder geluid dan een compressor.

-Wat voor soort flessen wijn gaat u in kast bewaren. Er zijn wijnklimaatkasten die ruimte bieden aan standaard formaat flessen en andere kasten hebben flexibele rekken waarop ook grotere flessen bewaard kunnen worden.

-Verder zijn er ook nog andere mooie leuke gadgets aan een wijnklimaatkast, zoals LED verlichting en temperatuurcontrole aan de buitenkant van de deur zodat de deur niet open hoeft.

Conclusie

Voordat u een tot aankoop van een wijnklimaatkast overgaat, is het goed om te bedenken wat uw eisen en wensen zijn en maak een weloverwogen keus. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.

 

Wilt u meer weten over de Jack russel? bezoek dan snel onze website

http://jackrusselopvoeden.nl