Gegrond
Image default
Vervoer en transport

Dé expert op het gebied van diepvriestransport Nederland

Frigo Group is een ervaren en gecertificeerd logistiek dienstverlener die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Die normen en waarden op het gebied van milieuvriendelijkheid en besparing heeft Margreet van Elderen van haar vader meegekregen. Hein van Elderen richtte Frigo Group op in 1973. Sinds die tijd wordt energiezuinig gewerkt. Er wordt geïnvesteerd in een langdurige, open verstandhouding met klanten en andere relaties. De bedrijfsvoering is erop gericht Frigo Group als gezonde firma aan de volgende generatie over te dragen.

In de koelloods van Frigo Group in Nieuw-Vennep is 365 dagen in het jaar sprake van bedrijvigheid. Verse producten worden in trekkers aangeleverd, vervolgens opgeslagen in een van de koelruimtes (+5 graden Celsius) of vriestunnels (-18 tot -26 graden Celsius) om uiteindelijk weer in vrachtwagens geladen en verder vervoerd te worden. Het gaat om koeltransport van levensmiddelen als brood en banket, groente en fruit, vlees en vis. De totale opslagcapaciteit bedraagt 22.000 palletplaatsen. Per dag ligt er bij Frigo Group circa 100 ton aan levensmiddelen diepgevroren opgeslagen. Frigo is in het bezit van de vergunningen K en B voor vlees en entrepot C voor douaneafhandeling. Sinds eind 2020 beschikken FGT (Frigo Group Transport) en FGL (Frigo Group Logistics) over het ISO-9001 certificaat. Begin dit jaar kwam daar de IFS Food certificering bij. Dit betekent dat Frigo Group zowel het kwaliteitsmanagement als de voedselveiligheid 100% op orde heeft.  

Frigo Group-klanten kunnen er volledig op vertrouwen dat hun lading onder de juiste omstandigheden, op het juiste tijdstip in de juiste koel- of vriescel terecht komt. Ook zijn ze ervan verzekerd dat de voorraad precies zoals gepland de vrachtwagen weer ingaat om naar de eindbestemming getransporteerd te worden. Het complete logistieke proces wordt aangestuurd door het kernteam van FGL in Geldermalsen:

  • Margreet van Elderen (algemeen directeur);
  • Christian Vermazen (planning Europa);
  • Nicola Gutierrez (planning Spanje en Portugal);
  • Dave Goossens (planning Nederland) en
  • Stef Lam (planningsondersteuner).
https://www.frigogroup.com/nl/