Gegrond
Image default
Toerisme

Halloweenspektakels aan de Belgische kust

le bistro blankenberge

De Belgische kustgebieden veranderden rond Halloween in spooksteden: elke kuststad deed zijn best om de engste stad te worden, maar we zetten snel de wonderen op een rij die je niet mag missen!

Spinnenweb lantaarn Halloween

Geesten en monsters verschijnen op Halloween in de Panne: kleine monsters zullen je aanvallen, achtervolgen of achtervolgen tot je geschokt bent! Oké, misschien zijn we wat overdreven, maar De Panne zorgt in oktober voor een geweldig optreden! Echte muziek en lichtoptredens, prachtig vuurwerk en comfortabele grote begrafenisstapels zijn allemaal griezelige taferelen!

De Halloweenparade in Blankenberge

Blankenberge gaat helemaal voor Halloween! Naast de leuke workshops is er in oktober een heuse Halloween-parade: klimplanten en monsters bewegen zich tussen de enge zwevende objecten, en je wordt bang! Als je dapper genoeg bent, mag je gasten ontvangen.

De Pier in Vuur en Vlam in Blankenberge

In oktober, tijdens de spectaculaire De Pier in Vuur en Vlam, wordt de iconische pier van Blankenberge volledig verlicht door kleurrijk vuurwerk! Na het spektakel brandt de traditionele heks aan de kade.

Brandstapel donker vuur

In Koksijde zal Halloween geen tijd verspillen! Er zijn zoveel dingen te doen voor Halloween, we hebben zelfs een artikel op onze blog gepubliceerd, maar hier richten we ons op het grootste spektakel: Halloween-parade en heksenverbranding! De horrorparade begon in de Strandlaan en eindigde op de zeedijk van Sint Idesbald, waar de heks op het strand werd verbrand. Ten slotte is er ook een grootschalige vuurwerkshow gepland.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html