Gegrond
Image default
Meubels

Een ovale mangohouten eettafel: de sleutel tot harmonie in huis

In onze moderne wereld, waar we soms ingehaald worden door de technologie en ons dagelijks leven, is de behoefte aan rust en kalmte steeds groter. De eeuwenoude, maar tijdloze, wijsheid van feng shui kan daarbij goed van pas komen. Deze filosofie houdt zich bezig met de energie in huis en hoe deze positief dan wel negatief wordt beïnvloed. Door je huis in te richten volgens bepaalde principes creëer je harmonie in huis en wordt het een plek waar je op kunt laden na een drukke dag. In dit artikel zetten we tevens de meubels van Mangohoutonline.nl in het zonnetje, want mangohouten meubels passen naadloos in een feng shui huis. 

Positieve energie door feng shui-principes

Feng shui dus. Ooit van gehoord of een totaal nieuw begrip? We zullen het kort toelichten. Bij feng shui draait alles om ‘chi’, ook wel de levensenergie genoemd. Die stroomt niet alleen door onze aderen, maar ook door een huis en heeft grote invloed op de harmonie in huis (of het ontbreken ervan). Pas je de principes goed toe, dan creëer je rust in huis volgens deze Chinese filosofie. Een aantal belangrijke principes:

  • Plaats meubels en voorwerpen op zo’n manier dat de energie soepel kan stromen.

  • Vind een goede balans tussen yin- en  yang-kleuren.

  • Houd de voordeur, de plek waar de energie binnenkomt, netjes en uitnodigend.

  • Zorg voor een goede balans van de vijf elementen: vuur, water, aarde, hout en metaal.

  • Voeg natuurlijk elementen toe aan je interieur, zoals water, hout en planten.

  • Voorkom rommel, want dat blokkeert de energie.

  • Aan de hand van de Baguakaart kun je inzicht krijgen in de relatie tussen je huis en (blokkades in) je leven.

De rol van mangohout

Wil je de feng shui principes eenvoudig toepassen? Dat doe je heel eenvoudig met een mangohouten eettafel. De warme kleur (yang-kleur) stimuleert allereerst de positieve energie in de ruimte. Bovendien zorgt hout voor aardse energie en staat het symbool voor groei, vitaliteit en stabiliteit. Daarnaast dragen ronde vormen, zoals bij een ovale of ronde tafel bij aan een zachtere en evenwichtige energiestroom in de kamer. Kortom, met een tafel van mangohout creëer je in een handomdraai harmonie in huis. Daarnaast is een mangohouten tafel eenvoudig te combineren met een ander mangohouten meubel, zoals een tv meubel van zwart mangohout, waardoor het mixen en matchen met andere meubels erg eenvoudig is. Bij Mangohoutonline vind je een uitgebreid aanbod. Neem daarom vooral een kijkje op hun website.