Gegrond
Image default
Gezondheid

Zelf amandelstenen verwijderen

Het is erg vervelend wanneer je vaak last hebt van amandelstenen. Dit zijn kleine, witte brokjes die achter in je keel vastzitten. Je hoeft hier zelf niet eens per se heel veel van te merken, maar het kan wel een slechte adem veroorzaken wat natuurlijk erg vervelend is. Dit kan namelijk tot ongemakken leiden in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je zelf die brokjes kunt verwijderen. De verschillende manieren en bijbehorende producten staan hieronder voor je uitgelegd in een handig lijstje. Lees dus snel verder om te kijken hoe jij het beste zelf je amandelstenen kunt verwijderen. 

Wat zijn amandelstenen? 

Amandelstenen worden ook wel tonsilstones genoemd. Het is eigenlijk een kleine mineraal ophoping die achter in je keel zit. Meestal zijn ze redelijk klein en heb je er weinig last van. Het vervelende ervan is dat je er een slechte adem van krijgt. Ze ontstaan meestal in de amandelcrypten doordat hier veel bacteriën zitten. Daarnaast komen ze ook vaker voor bij volwassenen en bij mensen die regelmatig een keelontsteking hebben. Een goede manier om amandelstenen te voorkomen is door goed voor je mond te zorgen zodat je een goede mondgezondheid hebt.  

Amandelstenen voorkomen met mondwater 

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zo zijn er ook mondwaters die je kunnen helpen om amandelstenen of andere witte aanslag op je tong te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is Oravall mondwater. Mondwater zorgt natuurlijk voor een frisse adem en reinigt je mond, maar het kan ook helpen tegen amandelstenen. Het mondwater zorgt er namelijk voor dat de schadelijke bacteriën in je mond niet kunnen overleven. Hierdoor kunnen zij zich niet gaan nestelen in je amandelcrypten en dus amandelstenen veroorzaken. Daarnaast verzorg je hiermee ook nog eens goed je mond. Doordat er geen alcohol in zit maar actief zuurstof, worden alleen de schadelijke bacteriën aangepakt en blijven de goede bacteriën in je mond onaangeroerd. Ook droogt het je mond niet uit, maar zorgt het ervoor dat het juist goed gehydrateerd blijft.  

Amandelstenen verwijderen met een pipet 

Je kunt amandelstenen gemakkelijk verwijderen met een pipet. Je zuigt dan als het ware met het pipetje de tonsil stones en andere schadelijke bacteriën achter uit je amandelcrypten. Dit doe je door het pipetje achter in je mond of in je keel te plaatsen en deze dan vacuüm te zuigen. Zo zuig je namelijk de bacteriën en de amandelsteentjes uit je keel en verwijder je ze op een snelle en veilige manier. Hierdoor maak je een einde aan je slechte adem en heb je ook nog eens minder kans op een keelontsteking. Ook kun je hierdoor gemakkelijker ademen en verbetert het je mondgezondheid. Het kan misschien even oefenen zijn op het begin, maar in principe is het gebruik van een TonsilFresh Cupping Glass heel gemakkelijk en kan iedereen hier gebruik van maken. 

Amandelstenen voorkomen met neusdruppels 

Een andere manier om amandelstenen te voorkomen is door gebruik te maken van neusdruppels, bijvoorbeeld de TonsilFresh Nasal Sinus Drops. Deze neusdruppels hebben namelijk niet alleen tegen een slechte adem en een tongaanslag, maar ook tegen amandelsteentjes. Daarnaast helpen ze ook tegen een vieze smaak in je mond en een witte aanslag op je tong. Dit ontstaat allemaal wanneer je teveel neusslijm hebt. Dit kan komen door bijvoorbeeld allergieën of wanneer je verkouden bent. Bacteriën gaan zich nestelen in dit neusslijm en gaan vaak achter in je mond zitten. Op deze manier ontstaan amandelstenen. Door deze neusdruppels te gebruiken, voorkom je dus dat dit neusslijm zich kan gaan nestelen en dat je amandelstenen krijgt. Ze zijn namelijk speciaal ontworpen om amandelstenen te voorkomen waardoor je zeker weet dat ze goed hun werk doen.  

Amandelstenen voorkomen met een schoonmaak kitje

 Het klinkt misschien een beetje raar, maar je kunt amandelstenen ook voorkomen met een schoonmaak kitje van Orapack. Dit is een set dat bestaat uit twee onderdelen, namelijk een gel en een tongreiniger. Met de gel voorkom je dat je beslag op je tong krijgt, een slechte adem of een vieze smaak in de mond hebt. Je smeert deze gel op je tong en vervolgens gebruik je de borstel om je tong goed te reinigen. Daarna schraap je met de borstel alles van je tong af waardoor je meteen je mond helemaal schoonmaakt en vrij van bacteriën. Deze bacteriën zouden zich anders kunnen nestelen achter in je keel of in je amandelcrypten en zo amandelstenen veroorzaken. Het is dus heel belangrijk om je mond goed schoon te houden wanneer je amandelstenen wilt voorkomen. 

Amandelstenen verwijderen met een RVS lusje 

Amandelstenen kun je gemakkelijk verwijderen met een Loop Extractor. Dit is een staafje met aan het uiteinde een klein lusje. Met dit lusje kun je dan in een handomdraai je amandelstenen verwijderen. Dit is een lang en dun staafje waardoor je gemakkelijk bij je amandelstenen kunt komen, ook wanneer deze helemaal achter in je keel zitten. Het voordeel van een Loop Extractor is dat de kans dat je je weefsel beschadigt of zorgt voor andere irritaties erg klein is. Je plaatst het lusje op je amandelsteen en haalt die op deze manier uit je keel. Het is erg gemakkelijk om het staafje te gebruiken en je kunt zo heel veilig en snel zelf je amandelstenen verwijderen. De Loop Extractor is gemaakt van roestvrij staal waardoor je het gemakkelijk schoon kunt houden. 

Amandelstenen verwijderen met een verwijder setje 

Tot slot kun je ook nog zelf amandelstenen verwijderen met een handige verwijder set. In deze TonsilFresh led kit zit dan een verwijderaar waar een lampje in zit gebouwd zodat je altijd goed kunt zien waar je moet zijn en of je goed zit. Je kunt de lengte van deze verwijderaar zelf bepalen doordat er drie verschillende opzetstukjes bij zitten. Ook zit er nog een zacht opzetcupje bij waardoor je amandelen niet geïrriteerd raken wanneer je de steentjes verwijdert. Je kunt ook je amandelen schoonspoelen met de monosyringe die erbij zit. Hier doe je dan je favoriete mondwater in en dit kun je dan voorzichtig over je amandelen sprayen. 

https://www.mijnwolfslag.nl/kantoorartikelen-hoofddorp/