Gegrond
Image default
Gezondheid

Wie kan een verzwaarde deken gebruiken?

Misschien heb je wel eens van een verzwaarde deken gehoord. Deze dekens zijn de laatste jaren populairder geworden. Deze populariteit is te danken aan de verschillende voordelen die deze dekens hebben. De voordelen van de verzwaarde dekens bestaan uit een verlichting van angst en stress en kan slaap verbeteren. Hieronder benoemen we een aantal voordelen en voor wie een verzwaarde deken geschikt is. Lees hieronder dus snel verder!

Een verzwaarde deken voor uw kind

De verzwaarde deken kan voor verschillende mensen goed zijn en angst, stress en slaap verbeteren. Het kan ook voor uw kind veel voordelen hebben om een verzwaarde deken te gebruiken. Zo kan het kind beter slapen en een rustige nachtrust tegemoet gaan. Als de keuze wordt gemaakt om een verzwaarde deken voor uw kind te gebruiken moet u wel met een aantal dingen rekening houden. Zo mag het kind niet jonger zijn dan twee jaar en niet minder dan negen kilo wegen. Kinderen die onder deze leeftijd en onder dit gewicht zitten hebben de kracht en de motorische skills niet om de deken van zich af te halen. Om problemen te voorkomen moet u dit dus absoluut niet doen!

Voor wie een verzwaarde deken geschikt?

De verzwaarde deken kan door iedereen gebruikt worden die te maken heeft met angst, stress en slaapproblemen. De deken die bootst een therapeutische behandeling na die ‘’deep pressure stimulation’’ genoemd wordt. Deze therapeutische behandeling oefent een drukke uit op je lichaam en kan vrij goed voelen. Mensen met bepaalde aandoeningen kunnen baat hebben door gebruik te maken van een verzwaarde deken.

  • Depressies
  • Slapeloosheid
  • ADHD
  • Sensorische integratiestoornissen
  • PTST
  • Autisme
  • Angststoornissen

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/