Gegrond
Image default
Gezondheid

Hoe veilig is laserontharing?

Voor zowel mannen als vrouwen is laserontharing een methode om permanent van ongewenste haargroei en overbeharing af te komen. Laserstralen zenden hitte de huid in en het pigment (melanine) dat in de haarwortels zit, nemen deze hitte op. Haarzakjes kunnen echter niet tegen deze hitte en worden kapot gemaakt. In het gebied, dat meerdere keren wordt behandeld met lasers, kunnen vervolgens geen haren meer groeien. Na een aantal behandelingen voelen benen, oksels en de bikinilijn glad aan. Andere gebieden die kunnen worden behandeld zijn het gezicht, de buik, de borst, de rug en de schouders.

Een veilige ontharingsmethode die met zorg moet worden uitgevoer

Iedere vorm van ontharen brengt risico’s met zich mee zoals huidbeschadigingen, irritaties en overgevoeligheid. Met een scheermes kun je jezelf bijvoorbeeld lelijk snijden en kunnen ingegroeide haartjes die voor irritaties en ontstekingen zorgen ontstaan. Bij het verkeerd en veelvoudig gebruiken van ontharingscrèmes kan de huid overgevoelig reageren. Ook bestaan er risico’s bij een behandeling met lasertechnieken.

Tijdens een behandeling bestaan er risico’s op blootstelling aan laserrook en het ontstaan van brand, brandwonden of littekens. Dit gebeurt echter zelden. Laserontharing is namelijk een veilige methode voor het permanent verwijderen van haargroei, indien de behandeling professioneel en met zorg wordt uitgevoerd.

Veiligheidseisen en beschermingstechnieken voor laser behandelingen

De kans op het ontstaan van deze risico’s wordt aanzienlijk verminderd zodra de behandeling wordt ondergaan in een professionele kliniek. Klinieken die gespecialiseerd zijn in permanente ontharing methoden stellen vaak hoge veiligheidseisen aan apparatuur zoals laserrook afzuigsystemen en contactkoelingen voor de huid om brandwonden en andere huidbeschadigingen te voorkomen.

Geïnteresseerd in een laserontharing in de buurt van Amsterdam? Bezoek de website van Sensitif.