Gegrond
Image default
Gezondheid

Geen geld in zorginstelling Arnhem

De Harmonie, een zorginstelling in Arnhem, heeft flink moeten bezuinigen de laatste paar maanden. De zorginstelling is niet de enige instelling die flink moet bezuinigen. In het afgelopen jaar heeft de overheid flink bezuinigd op de zorg. Dit maakt veel mensen erg boos. Overal in het land zorgen deze bezuinigingen voor lastige kwesties zoals te weinig huishoudelijke hulp of dagelijkse hulp in het algemeen. Zorginstelling Arnhem is boos en vindt dat hier verandering in moet komen.

Waarom minder geld voor zorginstelling Arnhem?

De overheid heeft ontzettend veel moeten bezuinigen. Zo hebben ze bezuinigd op onderwijs, maar ook veel op zorg. Wat de gevolgen hiervan zijn vindt de overheid niet interessant. De reden van de bezuinigen is het terugbrengen van de schulden die Nederland als overheid jaarlijks maakt. Maar wat zijn de gevolgen? Zo heeft het onderwijs last van overvolle klassen met nog steeds één leraar. Een ander gevolg is de schulden die studenten moeten maken om te kunnen studeren. In de zorg zijn de gevolgen ook goed aanwezig. Zo heeft de ouderenzorg ook veel last van de bezuinigen. Vooral de hulp in de huishouding en de hulp met de dagelijkse dingen is in gevaar komen. Zo hebben de medewerkers minder tijd per persoon en dat zorgt voor minder goede hulp.

Woon- en zorginstelling De Harmonie zoekt voor hulp

Ook zorginstelling De Harmonie uit Arnhem heeft last van een aantal van deze problemen en zoekt voor hulp. Ze proberen de gaten te vullen met vrijwilligers. Toch vinden ze het belangrijk dat de overheid de gevolgen ook ziet. Daarom werken ze samen met de NCRV om een documentaire te maken over hoe het nou echt gaat in de zorg. Ze hopen op deze manier de ogen van de overheid en Nederland te kunnen openen. Er moet meer geld gaan naar de zorg. Zij zorgden ooit voor ons, laten wij nu voor hen zorgen. De documentaire zal eind dit jaar worden uitgezonden. Ook de NCRV was verrast over de echte gevolgen in de zorg. ‘Het is schokkend dat dit in Nederland gebeurt’, aldus de woordvoerder van de NCRV. ‘Laten we met z’n alle verandering brengen in de zorg, voor zorginstelling Arnhem en voor alle zorginstellingen.’