Gegrond
Image default
Gezondheid

Een gezonde detox kuur met sapjes: ga jij de uitdaging aan?

Het is de laatste jaren heel trendy om een detox kuur te volgen. Dit zou een methode zijn, “kuur” genoemd vanwege de overeenkomsten met een medicijnenkuur, om ongewenste afvalstoffen uit je lichaam te verdrijven, een “detox” dus. Dit wordt op verschillende manieren gedaan, maar de rode draad in veel gevallen is dat de werkzame stoffen in de kuur de onwenselijke stoffen uit je lichaam te verdrijven, met het doel van afvallen, meer energie geven, of juist de verbetering van de algemene gezondheid.

Manieren van detoxen

Er zijn verschillende manieren om een detox kuur te volgen. Sommige bronnen beweren dat het drinken van veel water al een effect gelijk aan het beroemde detox effect zou hebben, maar er zijn ook heel veel verschillende soorten mogelijkheden, drankjes, poeder en andere vormen detoxmethodes op de markt. Er wordt ook gesproken over een spirituele detox, dit kan dan worden bereikt door middel van meditatie of een andere methode om spiritueel helderder te worden, een mentale detox kuur bij wijze van spreken. Er zijn dus tal van verschillende manieren om een detox kuur te volgen en om, afhankelijk van je persoonlijke doel, door middel van een detox kuur uiteindelijk een gezonder, evenwichtiger leven te gaan leiden.

Smoothies

Zowel een van de meer populaire als een van de lekkerdere manieren om een detox kuur te volgen is door middel van smoothies of sapjes die voor dat doel zijn bestemd. Deze kunnen uit allerlei soorten fruit en groenten bestaan afhankelijk van het gewenste effect. Rode bessen zijn bijvoorbeeld befaamd om hun antioxidanten gehalte, wat goed zou zijn voor de huid. Wortels bevatten hoge hoeveelheden van vitamine A, en zo zijn er nog veel meer soorten fruit en groenten die deel kunnen uitmaken van de ingrediënten die worden gebruikt voor smoothies en sapjes in een detox kuur.