Gegrond
Image default
Eten en drinken

Fles tequilla

Fles tequila

Een fles tequila valt onder de alcoholische dranken. Tequila komt uit het gebied rond Santiago de Tequila in Mexico. Daar komt tevens ook de naam vandaan. De tequila wordt gemaakt van Agave tequilana. Hier worden meerdere alcoholische dranken uit gedistilleerd, wat ook wel Mescal wordt genoemd. De tequila kan dus onder gebracht worden bij de mescals. Agavesap is een belangrijk ingredient van tequila. Er moet dan ook minstens 51% agavesap in de drank zitten. Als tequila een hoge kwaliteit heeft, kan er zelfs 100% agavesap in zitten. Als de tequila geen 100% agavesap bevat, bestaat de rest van de drank meestal uit suikerriet.

 

Verschillende tequila’s

Er zijn vele verschillende soorten drank en dit is ook het geval bij de fles tequila. Er zijn verschillende soorten tequila’s, vijf verschillende types. Dit verschil komt doordat er verschil zit in het rijpingsproces. Het rijpingsproces bepaald wat voor kleur de drank uiteindelijk zal hebben. Het is niet geheel veilig om op basis van het rijpingsproces te zeggen of de tequila een plata, blanca, reposado, añejo of extra añejo is. Er kan namelijk ook karamel aan de drank toegevoegd worden, waardoor de drank een donkerder kleur krijgt.

Plata is van alle vijf de meest lichte tequila van kleur. Blanca is ietsje donkerder en is drie maanden gerijpt. Vervolgens komt reposado, welke weer iets langer is gerijpt. Hoe langer de drank is gerijpt, hoe donkerder de kleur is. Het is dus een logisch gevolg dat añejo en extra añejo de donkerste soorten tequila zijn. Añejo is langer dan een jaar gerijpt en extra añejo is zelfs minimaal drie jaar gerijpt.

 

Het verkrijgen van een fles tequila

Een  fles tequila is voor vele doeleinden geschikt. Met name bij feesten gaat de fles tequila er snel genoeg doorheen. Het is echter ook goed mogelijk om tequila te drinken bij u thuis. Een fles tequila kunt u bij de slijterij kopen, maar het is ook handig om te kijken op het online web. Op het online web zijn namelijk vele verschillende soorten tequila te verkrijgen. Een bijkomend voordeel is dat op het online web de prijzen vaak veel lager liggen. Dit is natuurlijk voor u fijn, want u wilt graag geld besparen. Daarnaast heeft u het voordeel als u meerdere flessen koopt, u vaak kortingen krijgt omdat u grotere partijen koopt.

https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-sterke-drank/rum-tequila