Gegrond
Image default
Dienstverlening

Verhuizen? Met deze tips voel jij je helemaal thuis in je nieuwe woning

Het is misschien al een aantal weken geleden sinds je de verhuizing met studenten verhuizers Almere hebt voltooid en het lijkt alsof je hier al veel langer woont. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de vele weken van klussen en de maanden die je hebt besteed aan het volgen van de bouw van het huis. In het begin voelde je je echter helemaal niet op je gemak in dit nieuwe huis. Gelukkig voel je je nu veel beter en begint het huis echt als je thuis aan te voelen. Als je binnenkort gaat verhuizen of onlangs bent verhuisd, willen we graag enkele tips geven waarmee je je snel thuis voelt in je nieuwe huis.

Opruimen en indelen

Na een verhuizing is het belangrijk om op te ruimen en te delen. Laat spullen die je niet meer gebruikt los en breng ze naar de kringloop of verkoop ze. Experimenteer met nieuwe indelingen en maak schetsen van verschillende opstellingen. Hang wat leuke fotolijstjes op met het juiste gereedschap om het te personaliseren. Accepteer dat niet alles meteen een plek vindt en pak het stap voor stap aan. Houd belangrijke ruimtes vrij van dozen en losse spullen, zodat je rust kunt vinden te midden van de chaos.

Maak een to-do lijstje

In een nieuw huis is er veel te doen, zowel grote taken zoals het schilderen van muren als kleine taken zoals het ophangen van een lamp. Al deze taken zijn belangrijk om je echt thuis te voelen, en er lijken steeds meer dingen bij te komen. Het kan overweldigend zijn om te bedenken wat er nog allemaal moet gebeuren, dus maak een lijst en schrijf alles op. Onthoud dat het onmogelijk is om alles in één keer te doen, dus geef belangrijke taken prioriteit en vraag om hulp indien nodig. Plan bijvoorbeeld een klusdag in het weekend en werk samen met handige mensen om dingen van je lijst af te kunnen strepen. Het geeft een geweldig gevoel om na zo’n dag vijf taken voltooid te hebben!

Een nieuwe routine

In de eerste dagen na de verhuizing voelt het alsof je logeert in een vakantiehuis. De badkamer en keuken heb je zelf uitgekozen, maar het voelt misschien nog niet echt als jouw eigen plek. Het kost tijd om het nieuwe huis te leren kennen en een nieuwe routine te vinden. Op een gegeven moment zul je in staat zijn om zelfs in het donker de deurkrukken en lichtschakelaars te vinden. Open regelmatig de keukenlades en -kastjes om te ontdekken waar alles ligt en om te bepalen wat het beste werkt voor jou. Misschien is het nodig om de indeling opnieuw te organiseren, zodat het makkelijk wordt om te koken. Het vergt tijd om de meest logische indeling te vinden, niet alles past meteen perfect bij elkaar.