Gegrond
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen tegen een onderhuidse puist op je kin

Iedereen kan wel eens wakker worden met een flinke onderhuidse puist op je kin. Heel erg vervelend en hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het nadeel van een onderhuidse puist is dat ze te diep liggen om snel even uit te knijpen. Het uitknijpen van puistjes moet je overigens sowieso al niet willen, omdat je hiermee het probleem juist kan verergeren. Zo kun je juist meer ontstekingen krijgen door viezigheid en bacteriën van je vingers en nagels én kun je jezelf juist nog meer verwonden dan dat je zou willen. Hiermee ontstaat de kans op littekens en dat is iets wat je niet wilt, al helemaal niet op je gezicht. Maar wat kun je dan wél doen wanneer je een onderhuidse puist op je kin hebt zitten?

Je kunt gebruik maken van ontstekingsremmers. Dit zijn bekende tabletjes onder de namen Ibuprofen, Diclofenac, Prednison en Naproxen. Je kunt ze zonder recept halen bij de drogist, maar als je een hogere dosering of sterke tabletjes nodig hebt moet dit wel via de huisarts. Deze ontstekingsremmers, zoals de naam al verklapt, remmen de ontsteking, iets wat een puist ook is. Deze puist is het gevolg van een verstopte porie, door de hoeveelheid talg en ander vuil. Dit kan gaan ontsteken als hier bepaalde bacteriën bijkomen. Ontstekingsremmers kunnen de klachten en de ontstekingen verminderen en kan dus helpen om de onderhuidse puist te verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen.

Ook is een goede hygiëne van groot belang. Dit klinkt heel logisch, maar wordt door veel mensen nogal eens vergeten. Simpelweg omdat ze er geen tijd voor hebben of geen zin hebben om hun huid goed schoon te maken. Met een schone huid kan talg uit de poriën en verminder je de verstoppingen. Uiteindelijk verminder je dus ook de hoeveelheid puistjes. Ook wanneer je al een onderhuidse puist hebt, kan een goede reiniging behoorlijk helpen. Hierdoor wordt de ontsteking minder en zal de puist sneller verdwijnen.

https://www.gegrond.nl/beauty-en-verzorging/