Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Witte thee: een introductie

Nederlanders zijn echte theeleuten. We drinken het niet alleen bij het ontbijt, maar ook tijdens het werk of gezellig thuis op de bank. Witte thee is een theesoort die de afgelopen jaren steeds populairder wordt vanwege haar lichte en zachte smaak. In deze blog willen we je graag meer vertellen over deze bijzondere theesoort. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Wat is witte thee?

Witte thee is een zachte theesoort die aan populariteit wint in Nederland. Het is een ongefermenteerde thee die gemaakt wordt van de jonge blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. Het verschil tussen witte thee en bijvoorbeeld groene thee is dat de blaadjes van witte thee minder zijn bewerkt dan die van groene thee. De bladeren worden na het plukken direct gedroogd, waardoor er zo min mogelijk oxidatie plaatsvindt. Hierdoor behoudt de thee haar lichte smaak en delicate aroma.

 

De voordelen van witte thee

Witte thee is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Zo bevat het antioxidanten die helpen tegen vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn stoffen die schade kunnen aanbrengen aan onze cellen. Daarnaast bevat witte thee ook theïne (een natuurlijke cafeïne) die zorgt voor een energieke boost zonder de welbekende koffiejitters.

 

Witte thee bereiden

Witte thee kan worden bereid met water van 70-80 graden Celsius. Het is belangrijk om de thee niet te heet te maken, omdat het de delicate smaak teniet kan doen. Voor het zetten van witte thee gebruik je ongeveer 2 gram thee per 200 ml water. Laat de thee ongeveer 2-3 minuten trekken voor een optimale smaakbeleving.

 

Verschillende soorten witte thee

Er zijn verschillende soorten witte thee verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘White Peony’ thee, die een subtiele smaak heeft van perzik en abrikoos. Maar ook de ‘Silver Needle’ thee is erg populair, die een lichte en bloemige smaak heeft. Daarnaast zijn er ook nog verschillende blends van witte thee, zoals bijvoorbeeld met fruitige of bloemige smaken.

 

Witte thee in combinatie met eten

Witte thee is heerlijk om puur te drinken, maar kan ook goed worden gecombineerd met eten. Vooral zoete gerechten passen goed bij witte thee. Zo kun je bijvoorbeeld witte thee serveren bij een fruitig dessert of chocolade. Ook is witte thee lekker bij hartige gerechten zoals salades of sushi.

 

Witte thee is een zachte en delicate theesoort die steeds populairder wordt in Nederland. Het is niet alleen gezond door het aanwezige antioxidanten en de theïne, maar ook nog eens makkelijk te bereiden. Door de verschillende soorten witte thee en de combinatiemogelijkheden met eten is het een veelzijdige drank die past bij elke gelegenheid. Probeer het eens uit bij Koffiethuiswinkel en ontdek jouw favoriete smaak!