Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Veiligheid voorop: de essentiële checklist voor stellingkeuring

In elk magazijn is veiligheid de hoogste prioriteit. Stellingen vormen de ruggengraat van de opslag en zijn cruciaal voor een efficiënte en veilige werkomgeving. Maar hoe weet je of jouw stellingen aan alle veiligheidsnormen voldoen? Een regelmatige keuring van stellingen is niet alleen een wettelijke verplichting, het is ook een essentiële stap om de veiligheid in jouw magazijn te waarborgen. Hieronder vind je een checklist voor de keuring van stellingen die je helpt om risico’s te minimaliseren en de veiligheid te maximaliseren.

De basis van stellingkeuring

Voordat je begint met de keuring van je stellingen, is het belangrijk om te begrijpen wat een stellingkeuring inhoudt. Een stellingkeuring is een gedetailleerde inspectie van de verschillende onderdelen van magazijnstellingen. Dit omvat de controle van staanders, liggers, verankeringen, en beschermingsmiddelen. Het doel is om eventuele defecten of slijtage te identificeren die de stabiliteit en veiligheid van de stellingen kunnen beïnvloeden.

Checklist keuring stellingen

  • 1. Visuele inspectie: begin met een visuele inspectie van alle stellingonderdelen. Zoek naar duidelijke tekenen van schade, zoals deuken, scheuren, roest of vervormingen.
  • 2. Staanders: controleer of de staanders recht zijn en geen vervormingen vertonen. Let ook op de voetplaten en verankeringen; deze moeten stevig en onbeschadigd zijn.
  • 3. Liggers: de liggers moeten goed vastzitten en mogen niet doorbuigen onder het gewicht van de opgeslagen goederen. Controleer ook op beschadigingen of roest.
  • 4. Veiligheidspennen: zorg ervoor dat alle veiligheidspennen op hun plaats zitten en niet beschadigd zijn. Deze pennen voorkomen dat de liggers ongewild uit de staanders kunnen komen.
  • 5. Beschermingsmiddelen: inspecteer alle aanrijdbeveiligingen en stellingbeschermers. Deze moeten intact zijn en correct geplaatst om impact te kunnen absorberen.
  • 6. Belasting: controleer of de belasting van de stellingen overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Overbelasting kan leiden tot instorting en moet te allen tijde worden vermeden.
  • 7. Vloer: de vloer waarop de stellingen staan moet vlak en in goede staat zijn. Oneffenheden in de vloer kunnen de stabiliteit van de stellingen beïnvloeden.
  • 8. Verankering: alle stellingen moeten stevig aan de vloer verankerd zijn. Dit is essentieel voor de algehele stabiliteit.

Het belang van professionele keuring

Hoewel een visuele inspectie door het eigen personeel belangrijk is, vereist de wet dat stellingen periodiek worden gekeurd door een gekwalificeerde professional. Deze experts hebben de kennis en ervaring om potentiële problemen te identificeren die je zelf misschien over het hoofd ziet. Zij kunnen ook advies geven over hoe je de levensduur van je stellingen kunt verlengen en de veiligheid kunt verbeteren.

Waar vind je betrouwbare stellingen en expertise?

Als je op zoek bent naar nieuwe of gebruikte magazijnstellingen, of als je professionele hulp nodig hebt bij de inrichting van je magazijn, dan is het essentieel om een betrouwbare leverancier te vinden. Stellingstunt verkoopt niet alleen nieuwe en gebruikte magazijnstellingen, maar biedt ook diensten aan voor de inrichting van magazijnen. Hier kun je terecht voor kwaliteitsproducten en deskundig advies, zodat je magazijn niet alleen efficiënt is ingericht, maar ook voldoet aan alle veiligheidseisen.

 

https://www.Stellingstunt.nl/