Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Plateauwagen

Plateauwagen 

Er zijn veel verschillende aanhangwagens verkrijgbaar. De plateauwagens zijn één van de meest voorkomende aanhangwagens. Om te mogen rijden met deze aanhangwagen dien je in het bezit te zijn van het juiste rijbewijs. Het is afhankelijk van de massa van je aanhangwagen of een rijbewijs vereist is. Lees verder en ontdek meer informatie over de plateau aanhangers

 

Wat is het? 

De wielen van een plateauaanhangwagen bevinden zich onder de bak van de aanhangwagen. Op deze manier zijn zelfs de smallere wegen goed te bereiken. Alle borden rondom de aanhangwagen kunnen naar beneden worden geklapt, zodat het laden door middel van een heftruck gemakkelijk wordt gemaakt. De laadvloer van deze aanhangwagen is over het algemeen voorzien van een antislip laag. Op deze manier slipt de inhoud van de aanhanger niet gemakkelijk weg. 

 

Voordelen 

De volledige breedte van de aanhanger kan worden gebruikt als laadoppervlak. De plateauwagen is ook geschikt voor de wat bredere ladingen, aangezien de lengte van een plateauwagen over het algemeen wat langer is. De plateauwagens zijn ook verkrijgbaar in kleinere afmetingen, voor als je op zoek bent naar een kleinere plateauwagen. De aanhangwagen is modulair opgebouwd. Hierdoor zijn alle onderdelen van de aanhangwagen los verkrijgbaar. Wanneer een onderdeel na verloop van tijd kapot gaat of kwijtraakt, dan zijn de materialen eenvoudig opnieuw aan te schaffen. Daarnaast is de aanhangwagen ook uit te breiden met bijvoorbeeld opzetborden of loofrekken. 

 

Nadelen 

Ieder voordeel heeft vaak ook een nadeel. Ook bij de plateauwagen brengen de voordelen de nodige nadelen met zich mee. De smalle straten zijn makkelijk te betreden, plat doordat de wielen zich onder het voertuig bevinden. Het nadeel hiervan is dat de laadvloer iets hoger ligt en dat er dus een stukje laadruimte verloren gaat. Daarnaast is de ligging op de weg ook iets minder stabiel. De aanhangwagen heeft minder stabiliteit, doordat de lading zich onder het gewicht bevindt. Voor meer stabiliteit worden de wielen naast de aanhangwagen geplaatst.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/