Gegrond
Image default
Zorg

Burnout behandeling door prive coaching

Een burnout is een groot probleem in de huidige maatschappij waar continue van ons wordt verwacht om te presteren en te voldoen aan bepaalde maatstaven. Of het hier nu gaat om het sociaal presteren of om meer werk gerelateerde situaties het blijft een spanningsveld waar vaak in een te laat stadium rekening mee wordt gehouden. Prive coaching, stress management en burnout preventie kan hier een zeer positieve bijdrage aan leveren en in veel gevallen de eerste signalen van een burn-out laten herkennen. Vanuit deze herkenning is het dan ook vaak een goed moment om hier gerichte maatregelen te nemen en erger te voorkomen.

Hoe herkent u een burn-out

Een burn-out is vaak te herkennen aan vermoeidheid in combinatie met opvliegerigheid en een negatief (zelf)beeld. Vooral bij mensen die te lang onder extreme druk hebben moeten presteren zonder een systeem te hebben ontwikkeld waarbij ze ook de spanningen hebben leren te compenseren zijn een risicofactor. Het niet herkennen van deze eerste symptomen en het compenseren zijn de eerste onderdelen die tijdens de prive coaching zullen worden opgepakt. Vaak is de ontkenning het moeilijkste gedeelte en pas als je hier bewust van bent is de eerste stap voor verbetering gezet.

Welke therapie werkt effectief tegen een burn-out

Natuurlijk zijn er veel verschillende vormen van therapieën die kunnen worden ingezet ter genezing van een burn-out. Het belangrijkste is om de oorzaak van het probleem op te lossen. Wanneer je dit namelijk niet aangrijpt en veranderd zal de burn-out zelf ook niet verdwijnen. Prive coaching is daarom zeer effectief aangezien de kern van het ontstaan van een burn-out bij een ieder verschillend kan zijn. De coach zal juist met zijn kennis op maat de burn out behandeling kunnen inzetten. Natuurlijk zijn er technieken die kunnen helpen en ondersteunend werken. Mindfullness, cursus persoonlijke effectiviteit, yoga of sporten zal zeker een goede aanvulling zijn op de daadwerkelijke gedragsveranderingen die wel vanuit jezelf moeten plaatsvinden.