Gegrond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe gaat een veiligheidsdeskundige te werk?

Een veiligheidsdeskundige doet zijn werk in opdracht van het bedrijf dat hem heeft ingehuurd. U kunt dit dus ook doen als u ondernemer bent. De deskundige kan u advies geven om de veiligheid binnen uw bedrijf te vergroten. Sommige zaken vallen u wellicht niet op omdat uw bedrijf voor u uw dagelijkse omgeving is. De veiligheidsdeskundige zal advies geven om mogelijke knelpunten aan te pakken. Dit hoeven niet per definitie heel gevaarlijke situaties te zijn. Het kan ook gaan om punten die ervoor zorgen dat het werken comfortabeler wordt. Soms heeft een advies van de deskundige simpelweg betrekking op iets wat in de wet staat. Voor u misschien niet essentieel, maar u moet natuurlijk als ondernemer wel aan de wet voldoen.

Zo zorgt u voor een veilige en prettige werkomgeving

Werken moet in de eerste plaats veilig zijn voor iedereen. Daarnaast is het wel zo prettig als de werkplek een prettige omgeving is voor het personeel. De veiligheidsdeskundige kan u adviezen geven om de situatie op de werkvloer zo veilig mogelijk e maken. Dit hoeft soms niet eens gepaard te gaan met forse investeringen. Eenvoudige maatregelen kunnen vaak al een enorm verschil maken. Zo kunt u bijvoorbeeld door werkplekken anders in te richten het comfort verbeteren. Of kan het verplaatsen van een stopcontact of lichtschakelaar een gevaarlijke situatie die u wellicht niet had opgemerkt verhelpen.

Haal uw voordeel uit deskundig advies van een veiligheidskundige

Het inschakelen van een ervaren veiligheidskundige kan voor uw bedrijf grote voordelen hebben. Een onafhankelijke beoordeling van de veiligheid binnen uw bedrijf geeft vaak een verhelderend inzicht. U kunt voor zo’n deskundige contact opnemen met Hattink Advies B.V. Zij zijn deskundig op het gebeid van bedrijfsveiligheid en kunnen een deskundige sturen om u ter plaatse adviseren. U vindt meer informatie over hun uitgebreide dienstverlening op de website. Hier treft u ook een contactformulier aan waarmee u een offerte kunt aanvragen of uw vraag aan het bedrijf kunt voorleggen.

https://hattinkadvies.nl/