Wanneer een debiteur de rekening niet betaalt, kan het nodig zijn om een incassobureau in te schakelen om het geld alsnog te innen. Incassotrajecten duren in de meeste gevallen erg lang en kunnen daarnaast flink in de papieren lopen. Zeker wanneer je bij een traditioneel incassobureau aanklopt. Er zijn echter verschillende manieren om te voorkomen dat een incassotraject nodig is. Zo begint het allemaal met goed debiteurenbeheer. In deze blog lees je hier meer over.
De kosten van een incassotraject kunnen behoorlijk oplopen
Hoeveel geld je precies kwijt bent voor een incassotraject is van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan het soort incassobureau, maar ook de omvang en aard van de vordering. Naast de kosten die het incassobureau in rekening brengt, heb je bij een gerechtelijke incasso tevens te maken met eventuele gerechtelijke kosten, zoals kosten van een deurwaarder en griffierechten. Wat je aan het incassobureau moet betalen kan een percentage van de hoofdsom zijn, maar ook een vast bedrag. Sommige incassobureaus werken met het no-cure-no-pay principe. Hierbij betaal je alleen een vergoeding wanneer het incassobureau erin slaagt het geld daadwerkelijk te innen. Online incassotrajecten zijn vaak een stuk goedkoper dan een incassotraject via een traditioneel bureau.
Voorkom een incassotraject met goed debiteurenbeheer
Hoewel een incassotraject handig kan zijn bij het vorderen van openstaande facturen, is het natuurlijk nog beter om dit alles voor te zijn en een incassotraject te voorkomen. Dit kan met goed debiteurenbeheer. Door onderstaande tips op te volgen vergroot je de kans dat je rekeningen tijdig worden betaald:
Volg bovenstaande tips op en je zult zien dat een (duur) incassotraject lang niet altijd nodig is. Met goed debiteurenbeheer kom je vaak al een heel eind! En mocht je toch een incassobureau nodig hebben, overweeg dan eens om een incassotrajectte starten bij Online Incasso. Snel, gemakkelijk en tegen vaste lage tarieven. |