Gegrond
Image default
Gezondheid

Incontinentiemateriaal van TENA

TENA is het merk voor incontinentiemateriaal waar zowel vrouwen als mannen gebruik van kunnen maken. Door de innovatieve microPROTEX-technologie waar TENA gebruik van maakt, wordt het gevoel van veiligheid gegarandeerd. Het is dan ook niet zo gek dat TENA voor velen het voorkeursmerk is op het gebied van incontinentiemateriaal.

Wanneer u te kampen heeft met incontinentie kan het lastig zijn om te bepalen welk incontinentiemateriaal het beste past bij uw voorkeuren en bij de ernst van uw urineverlies. TENA heeft een ruim aanbod van verschillende soorten en maten incontinentiemateriaal met verschillende absorptieniveaus.

 

Welk TENA product past het beste bij uw klachten?

Om te bepalen welk incontinentiemateriaal het beste bij uw specifieke klachtenpatroon past, is het belangrijk om eerst voor uzelf na te gaan wat uw klachten precies zijn met betrekking tot uw incontinentie. Ook moet u hierbij rekening houden met de ernst van deze klachten. Verliest u bijvoorbeeld maar een paar druppeltjes urine per keer, dan is het niet nodig om gelijk TENA pants aan te schaffen. Zo is het ook niet bepaald effectief wanneer u inlegkruisjes aanschaft, terwijl u uw complete blaasinhoud telkens verliest.

De producten van TENA zijn allemaal voorzien van de unieke microPROTEX-technologie van TENA. Deze technologie zorgt ervoor dat vocht tussen de twee micro lagen van het incontinentiemateriaal wordt gevangen, waardoor u er geen last van heeft. Bovendien zijn de incontinentiematerialen allemaal afgewerkt met een QuickDry Top laagje, waardoor u geen last zult hebben van nattigheid.

Voor alle producten zijn er drie absorptie niveaus beschikbaar waar u uit kunt kiezen. Het kan verleidelijk zijn om incontinentiematerialen te combineren om een nog betere bescherming te bewerkstelligen. Dit wordt echter sterk afgeraden, omdat u de kans op doorlekken hier alleen maar mee vergroot. Bovendien kunt u erop vertrouwen dat wanneer u het juiste incontinentiemateriaal hebt gevonden, u zeer goed beschermd zal zijn tegen onder andere doorlekken.

 

TENA en ontlastingsincontinentie

TENA is er niet alleen voor u wanneer u last heeft van ongewenst urineverlies. Wanneer u te maken heeft met ontlastingsincontinentie kunt u ook bij TENA terecht. Welk incontinentiemateriaal voor u het beste is hangt af van de zwaarte van uw ontlastingsincontinentie en of u daarbij ook last heeft van urineverlies. Hoe dan ook geven de incontinentiematerialen die geschikt zijn voor het opvangen van ontlasting dezelfde bescherming als de urine-incontinentieproducten van TENA.

Als u bijvoorbeeld af en toe wat vocht verliest, kunt u al geholpen zijn met een TENA PROskin comfort inlegger. Om ervan verzekerd te zijn dat deze inleggers niet gaan verschuiven kunt u deze het beste dragen in strak ondergoed, of in combinatie met een net broekje.

Voor wat zwaarder, maar vloeibaar ontlastingsverlies biedt de TENA slip wellicht een uitkomst voor u. Deze slips zijn op maat verstelbaar en beschermen precies de plekken waar dat nodig is.

Voor vaste ontlastingsincontinentie bent u het meest gebaat bij de TENA Pants. Deze broekjes zijn ervoor bedoeld om kleine beetjes vaste ontlasting mee op te vangen. Eventueel kunt u er ook twee incontinentiematerialen combineren, voor extra zekerheid. Als u ook last heeft van urineverlies kunt u dit echter beter niet doen. U vergroot hier namelijk de kans op doorlekken mee.

 

Absorptieniveau en geurneutralisatie

Als het dragen van incontinentiemateriaal nieuw voor u is, kan het u onzeker maken over hoe goed u beschermd zal zijn en of mensen kunnen zien of ruiken wat er aan de hand is. Als u gebruik maakt van de incontinentieproducten van TENA heeft u echter niets om u zorgen over te maken. Door de grote vochtopname van TENA blijft u de gehele dag droog. Niet alleen is dit comfortabeler, het zorgt er ook voor dat u minder snel last krijgt van bijvoorbeeld huidirritaties, of een blaasontsteking.