Gegrond
Image default
Beauty en verzorging

Een gids naar gezonde natuur

Duurzaamheid wordt steeds meer besproken in het nieuws. Veel mensen beginnen in te zien hoe belangrijk het is om aan duurzaamheid te denken. De wereld heeft erg last van alle afvalstoffen en stralingen die we de lucht in sturen. De aarde warmt langzaam op, wat er voor zorgt dat de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Veel dieren kunnen hierdoor niet meer normaal leven en gaan dood. Deze opwarming is niet even in een jaartje op te lossen, maar gelukkig zijn er wel dingen die je thuis kan doen om het proces wat langzamer te laten gaan. Vooral als je op zoek bent naar een nieuw huis, of als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat. 

Over een paar jaar moeten alle huishoudens in Nederland gasloos leven. Dat houdt in dat je water niet meer door het gebruik van gas opgewarmd mag worden en dat koken op een gasfornuis ook niet meer mag. De verbranding van gas zorgt dat er bepaalde stoffen de lucht in komen, die erg slecht zijn voor het milieu. Als je een nieuw huis gaat kopen is het slim om te kijken voor een nieuwbouwhuis, aangezien deze vaak al voorzien zijn van een lucht water warmtepomp. Deze pomp neemt de functie van het aardgas over, maar dan dus zonder het gebruik van gas. Dit is dus al een grote stap naar gasloos leven. Als je een huis koopt zonder zo’n pomp, zal er over een aantal jaar weer verbouwd moeten worden aangezien het verplicht wordt. Dit zou zonde van het geld zijn. 

Zorg dat je je afval scheidt en dat je recyclet waar mogelijk is. Door te recyclen komt er minder plastic en afval in de natuur terecht. Lever dus altijd je lege flessen in bij de supermarkt.

http://www.techneco.nl