Gegrond
Image default
Auto's en Motoren

Een dashcam voor veiligheid in uw auto

Wat is een dashcam en waarom zou u hier gebruik van maken? Deze cameraatjes worden steeds populairder. En niet zonder reden. Je voelt je namelijk al snel veel veiliger.

Wat is een dashcam eigenlijk?

Een dashcam is een camera die u in uw auto plaatst en die vrij breed filmt wat er voor u gebeurt. Zo is er precies terug te zien wat er allemaal op de weg afspeelt. Gevaarlijke situaties en ongevallen worden hierdoor ook vastgelegd. In landen zoals Rusland, Roemenië, Polen en Hongarije wordt de Dashcam al veelvuldig gebruikt. De verzekeraar kan zo na afloop ook beter zien wie er eigenlijk schuldig is in geval van een aanrijding.

Nu een dashcam kopen!

 

In Nederland

In Nederland kunt u ook een camera voor in de auto aanschaffen. Maar het is nog niet echt nodig om dit te doen voor de verzekeraars. In Nederland is het namelijk erg goed geregeld met de autoverzekeringen en is er minder snel onduidelijkheid over de schuldige partij. Toch vinden steeds meer Nederlanders het fijn om ook een dashcam in de auto te hebben. Ze voelen zich er veiliger bij en vinden het interessant om terug te zien wat er gebeurde. Het is ook mogelijk dat er in de toekomst meer gedaan wordt met de beelden dan op dit moment. Het is nu nog moeilijk te voorspellen, maar de kans is aanwezig dat het gebruik ervan steeds meer zal voorkomen.

 

Mogen video’s worden gedeeld?

In Nederland is het zo dat je de openbare weg gewoon mag filmen. Waar u wel rekening mee moet houden is dat u video’s alleen mag delen als mensen of bedrijven onherkenbaar in beeld worden gebracht. Een video kan anders schadelijk zijn voor de reputatie en dat mag in geen geval. Wanneer u hier rekening mee houdt, mag u de gemaakte video’s gewoon delen op bijvoorbeeld YouTube of social media.