Een goed werkende automatische deur is van levensbelang


Posted On mrt 3 2020 by

Een niet goed werkende automatische deur kan in de zorg letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. De OK-ruimte moet ten alle tijden steriel blijven, wat betekent dat u niet een standaard schuifdeur kunt laten plaatsen. U heeft een automatische deur nodig die aan alle hygiëne en veiligheidseisen voldoet.

Let op de luchtdruk

De automatische deur moet de OK hermetisch kunnen afsluiten. Om dit voor elkaar te krijgen moet de deur precies in de rail vallen. Hij valt vervolgens iets naar beneden en naar binnen als hij bijna dicht is. Als dit niet gebeurt verliest de ruimte luchtdruk. Het installeren van zo’n deur vraagt om ontzettend secuur werken met kennis van zaken.

Ook geluiddicht

Uw specialisten moeten in opperste concentratie kunnen werken en niet afgeleid worden door de soms hectische noodgevallen die in de gangen van uw ziekenhuis voorkomen. De automatische deur moet dus niet alleen hermetisch gesloten zijn wat betreft de lucht, maar ook geluiddicht zijn.

Contactloos openen

Na het ontsmetten van de handen en onderarmen mogen uw specialisten alleen nog maar steriele oppervlaktes aanraken. Een deurklink, of zelfs een deurknop is het laatste onderdeel in een ruimte dat de naam ‘steriel’ zou krijgen en mag dus bij de automatische deur van uw OK-ruimte niet aanwezig zijn. Deze deur moet dus echt automatisch open- en dichtgaan, maar tegelijkertijd natuurlijk wel dicht blijven tijdens iedere operatie.

Kies ook voor een specialist

Net zoals u alleen uw specialisten toe laat in de OK-ruimte, zo moet u voor uw automatische deuren ook een specialist in de arm nemen. Het kiezen van de juiste deur en installeren dat deze ten alle tijden feilloos werkt vraagt om secuur werken met kennis van zaken. Bij bedrijven zoals Entrance, die gespecialiseerd zijn in automatische deuren weet u zeker dat u met zo’n specialist in zee gaat.

https://www.entrance.nu/index.html

Last Updated on: maart 3rd, 2020 at 10:48 am, by


Written by