Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Wandlampen Online kopen

Het  kopen van de juiste verlichting is nog niet eenvoudig.  Hieronder staan een aantal tips voor het kopen van de juiste wandverlichting.  Zodat je altijd een goede wandlamp hebt voor de juiste ruimte en toepassing van de lamp. Waarvoor wil je een wandlamp? Wat wordt de functie van deze wandlamp?  Ben je opzoek naar een leeslamp? Of juist naar een sfeerlamp? Dan zijn er verschillende dingen waar je op dient te letten. Een leeslamp wandlamp moet draaibaar en kantelbaar zijn. Het liefst dient deze wandlamp te beschikken over een lange arm. Zodat je het licht van deze lamp nog beter kunt richten.  Een sfeerlamp hoeft aan minder eisen te voldoen. De kleur van het licht is dan wel heel belangrijk. Naar wat voor soort sfeer ben je naar opzoek?  Een warme gezellige sfeer bereik je met geel / warm licht.  Blauw / wit licht is geschikter voor een moderne stijlvolle sfeer.

 

2# Ruimte lamp

In welke ruimte komt de wandlamp te hangen? Zoek je een wandlamp voor in de woonkamer of slaapkamer? Of komt de wandlamp in de badkamer te hangen?  Een wandlamp in de slaagkamer moet  eenvoudig aan en uit kunnen. Zonder dat je hiervoor je bed uit hoeft. Want niets is vervelender om je bed uit te moeten om de lichten uit te doen. Het is prettiger als je het licht eenvoudig en makkelijk bij je nachtkastje aan en uit kan doen.  Een woonkamer wandlamp moet dimbaar zijn. Je wilt soms veel licht. En soms weinig sfeervol licht. Het is niet erg als deze te dimmen is met een muurdimmer. Want vaak heb je meerdere wandlampen in de woonkamer. Als je deze kunt bedienen met 1 dimmer is dat wel zo handig.  Wandverlichting in de badkamer is eenvoudiger. Deze moet vooral spatwaterdicht zijn. Vaak worden wandlampen in de badkamer opgehangen boven de spiegel. Dus voor lampen in de badkamer moet je vooral letten op de IP44 waarde.  Als de lamp buiten komt te hangen dient deze aan andere voorwaarde te voldoen. Want  voor in de tuin zijn speciale wandlampen gemaakt. Dit is echt een aparte categorie. Misschien wel een bekend probleem: insecten komen op licht af. Vandaar dat buitenlampen hier helemaal op aangepast zijn. Anders krijg je binnen de kortste keren een hele vieze lamp van alle dode insecten.

 

3# Stijl en smaak wandlamp

Als laatste moet de wandlamp passen bij de rest van de inrichting. Hang een klassieke lamp niet op in een moderne ruimte. Heb je veel bruin tinten in huis? Kies dan voor een bronzen wandlamp. Heb je een zwarte bank met een witte salon tafel? Kies dan voor een zwarte wandlamp of stalen wandlamp. Sommige kleuren passen niet bij elkaar en sommige weer wel. Led wandlampen passen heel goed in een moderne inrichting en minder goed in een klassieke inrichting. Klassieke wandlampen zijn vaak brons. Moderne wandlampen zijn vaak staalkleurig. Daarnaast zijn er ook nog stoere industriële wandlampen. Dit is erg trendgevoelig.  Wandlampen zijn niet duur. Dus dit is een eenvoudige mannier om de trend te volgen.

 

4# Welke winkel?

Waar koop je de juiste wandlamp. Let bij een webshop altijd op of ze wel of niet beschikken over een keurmerk. Het liefst ook nog of ze beschikken over positieve recensies. Dit geeft je een duidelijk beeld van de kwaliteit van de lampen en de service van de webshop. Natuurlijk zijn wandlampen ook verkrijgbaar in een gewonen winkel. Echter vind je online veel meer keus. En kun je via filters eenvoudiger meer lampen vinden die voldoen aan jouw eisenpakket. Een goede webshop vermeldt duidelijk wat de verzendkosten zijn.  Bekijk ook van te voren wat het kost om de wandlamp retour te zenden. Als hier hoge kosten mee gemoeid zijn, kun je beter opzoek gaan naar een andere webwinkel. Bij deze wandlampen webwinkel berekent men geen retourkosten. En krijg je een gratis retouretiket.  Deze service is vrij uniek met betrekking tot lampen. Dit zie je wel vaker met kleding en andere kleine makkelijk te verzenden artikelen. Maar met wandlampen is dat een heel ander verhaal. De recensies van deze webwinkel zijn ook zeer goed.  Vaak leveren ze de lamp de volgende dag al. Op de website worden de verzendkosten duidelijk van te voren gemeld. En de levertijd is ook duidelijk aangegeven.  Afbeeldingen en beschrijvingen van de wandverlichting is ook duidelijk. Kortom een erg goede webwinkel voor al uw verlichting maar ook voor uw wandlampen.

http://www.wandlampen-expert.nl/