Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Vochtbestrijding methoden 

Er verschillende manieren van vochtbestrijding doe toegepast kunnen worden. Van de verschillende vochtproblemen die zicht kunnen voordoen is opstijgend vocht degene die het meest voorkomt. Als u dit constanteert is het aan te raden om een specialist hier naar te laten kijken. Dit komt omdat de woning niet is gebouwd van materialen die vochtwerend zijn. Het impregneren van uw muren en ook van de vloer zijn methodes die vaak gebruikt worden voor kelderdichting.

Kelderdichting 

Vochtproblemen doen zich in de meeste gevallen als eerst in de kelder of kruipruimte voor. Wanneer er op verschillende plekken op de vloer en muren vochtplekken ontstaan heeft is er waarschijnlijk sprake van opstijgend vocht. Een ervaren vochtbestrijder kan er door middel van kelderdichting voor zorgen dat de vochtproblemen worden verholpen. Om uw muren en vloeren te beschermen tegen opstijgend vocht worden deze geïnjecteerd met een speciale vochtwerende stof. Daarna metselen ze nog een extra vochtwerende laag. De prijs voor kelderdichting verschilt per vochtbestrijding specialist omdat zij vaak verschillende vochtbestrijding technieken gebruiken. In het geval u ooit uw woning wilt verkopen is het verstandig een specialist aan te nemen voor kelderdichting. Als u de vochtproblemen niet tijdig oplost kunnen deze er voor zorgen dat uw woning minder waard wordt op de huizenmarkt.

Het impregneren van de muren 

Een andere vochtbestrijding methode is het impregneren van de muren en vloeren. De muren en vloeren worden ingespoten met een vochtwerende laag die er voor zorgen dat het vocht niet verder door kan dringen. Naast het impregneren van de muur is het ook verstandig om deze te laten injecteren.  Als u geld wilt besparen is het verstandig om eerst de prijzen te vergelijken om de kosten te achterhalen. De prijs kan per vochtbestrijder erg verschillen.

De inkoopprijs van de materialen en de techniek dit wordt gebruikt is onder andere bepalend voor de uiteindelijke kosten en het verschil is prijs tussen bedrijven. Wij raden u aan eerst een diagnose uit te laten voeren voordat u contact opneemt met een vochtbestrijder. Omdat het probleem ook een lekkage kan betreffen is het ook mogelijk om via de gemeente een vochtbestrijder in te schakelen. Als u de diagnose binnen heeft kunt u een vochtbestrijding bedrijf aannemen en het probleem voorleggen zodat zij een op maat gemaakte offerte voor u kunnen opstellen.

http://www.opstijgendvocht-wijzer.be/