Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Uponor MLCP leidingen

De basisreeks van Uponor producten omvat alle componenten zoals flexibele leidingen of buis, al dan niet voorzien van mantelbuis, en Uponor knelkoppelingen. Deze zijn toepasbaar voor alle installatietoepassingen in een verscheidenheid aan situaties in de woning of bedrijfspand, zoals kraanwater en radiatoraansluitingen evenals vloerverwarming en koeling. Al de in dit artikel beschreven Uponor koppelingen en leidingen of buis uit het MLCP productgamma bestelt u, net zoals alle het andere installatiemateriaal voor badkamers en sanitair, gemakkelijk en snel bij sani-bouw.

Beschrijving Uponor MLCP leidingen

De Uponor uit multilagen samengestelde buis (MLCP) is een generatie van buizen en leidingen die de voordelen van een kunststof en metalen buizen verbindt en derhalve een hoge mate van flexibiliteit en taaiheid bezit, in combinatie met hoge druk en temperatuurbestendigheid. De Uponor MLCP buis bestaat uit een longitudinale gelaste aluminiumbuis, waarbij een binnenste en buitenste laag van een hittebestendig polyetheen wordt aangebracht (conform DIN 16833). Door de specifieke vorm van de moleculaire structuur van het materiaal, wordt een soortgelijk effect bereikt als met gevlochten polyethyleen.

Makkelijk installatiemateriaal

Alle lagen worden permanent met elkaar begrensd door middel van een tussenliggende hechtlaag. Een speciale lastechniek garandeert een maximale veiligheid. De dikte van het voor de Uponor MLCP buis gebruikte aluminium wordt aangepast aan de eisen van druksterkte en de buigcapaciteit. Kleinere afmetingen MLCP leidingen zijn zo ontworpen dat de aluminium laag de veerkracht van het kunststof neutraliseert, waardoor de leidingsystemen met minimale inspanning kunnen worden geïnstalleerd. Het gemakkelijk kunnen aanleggen van aan- en afvoerleidingen biedt ook grote voordelen bij het renoveren van de badkamer of het toilet, het aansluiten van badkamerkranen en het plaatsen van sanitair.

Warmtebestendige leidingen

Grotere afmetingen MLCP leidingen van Uponor en lange rechte leidingstukken vereisen een dikkere aluminium laag, waardoor ze stijver zijn en ook geschikt voor gebruik als stijgbuis. De aluminiumbuis is belangrijk voor thermische uitzetting. Door de permanente hechting tussen kunststof en aluminium wordt de thermische uitzetting bepaald door de expansie factor van het aluminium die dan ook ongeveer overeenkomt met die van een normale metalen buis, namelijk slechts 1/7 van de thermische uitzetting van een pure plastic buis. Een perfecte leiding dus voor het gebruik bij warwaterleidingen vanuit de CV ketel naar de badkamer.

Leidingen aanbrengen

Dit biedt voordelen voor de montage van Uponor MLCP leidingen omdat het gebruik van compenserende punten grotendeels overbodig wordt. De gladheid van de afwerking aan de binnenzijde van de leidingen geeft water, of elementen daaruit, geen aanhechtingspunten zodat er geen afzetting kan plaatsvinden. Omdat dezelfde laag ook aan de buitenzijde is aangebracht wordt ook hier aantasting en corrosie, bij normaal gebruik, voorkomen. De overbrenging van geluidsgolven b.v. uitgezonden door circulatiepompen, wordt geminimaliseerd door de specifieke eigenschappen van de grondstof.

De voordelen van Uponor MLCP leidingen:

Goedgekeurd voor het gebruik van Uponor MLC buis voor drinkwaterinstallaties volgens DIN 1988 TRWI. De goedkeuring omvat een positieve beoordeling van het materiaal die plastic voor gebruik voor levensmiddelen in drinkwatervoorziening beoordeelt. Net zoals heel veel producten is ook dit product uit voorraad leverbaar bij www.sani-bouw.nl, uw webshop voor installatiemateriaal en sanitair.

http://www.sani-bouw.nl/installatiemateriaal/uponor