Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Maak uw tuin voorjaarsklaar

De eerste sneeuwklokjes zijn alweer omhoog gekomen en het zonnetje begint weer te schijnen, goed nieuws dus het voorjaar komt er weer aan! Echter voor bezitters van een tuin betekend dit dat er weer geklust kan worden. Want ook het gras gaat groeien en hetzelfde geld voor de heg. Om te zorgen dat u optimaal voorbereid bent volgt er in dit artikel een aantal tips over gereedschap in uw tuin

Grasmaaier: onmisbaar in uw schuur is natuurlijk de grasmaaier, omdat niemand zit te wachten om schijn gazon met een handschaar bij te knippen is deze handige machine uitgevonden. Als we kijken naar de aandrijvingen kunnen we drie typen grasmaaiers onderscheiden: de handgrasmaaier, de elektrische grasmaaier en de benzine grasmaaiers. Sinds de 18e eeuw is er een gewoonte ontstaan om gras te maaien, toen gebeurde dit door middel van een zeis. Deze vorm van maaien was erg arbeidsintensief en zo waren er voor een gemiddeld park zo een 50 maaiers nodig die continue bezig waren. In de 19e eeuw begonnen sporten als voetbal en cricket op te komen en daarmee steeg ook de behoefte aan gladde grasvelden. In 1830 ontwierp Edwin Beard Bunning de klassieke handmaaier wat het maaien van gezonnen een stuk makkelijker maakte.

Heggenschaar: de heggenschaar of haagschaar is een tuingereedschap wat voor mensen met een heg in hun de ideale oplossing is. Ook hier kan men net als bij de grasmaaier onderscheid maken tussen handmatige, elektrische en benzine aangedreven heggenscharen.

Grondboor: een grondboor is een ideaal gereedschap om een gat in de grond te maken, het is handig om bijvoorbeeld een gat te graven voor een paal, schutting of bijvoorbeeld bij het planten van een struik of boom. Ook dit apparaat valt weer in te delen naar aandrijving, er zijn handmatige grondboren, maar voor iemand die meer gemak wil zijn er elektrische of benzine aangedreven boren. Ook zijn er vaak verschillende opzetstukken voor verschillende grondtypen.

http://www.fuxtec.nl/