Dikte gietvloer


Posted On apr 23 2014 by

Ook bij gietvloeren geldt dat de laagdikte afhankelijk is van de ruwheid van de ondergrond. De ruwheid van de ondergrond bepaalt het aantal lagen van de gietvloer. Twee- en driecomponentengietvloeren op basis van epoxy of polyurethaan zijn oplosmiddelvrij. Dit houdt in dat de aangebrachte laagdtike ook de droge laagdikte is. Omdat er verschillende soorten gietvloeren zijn, is het laagdiktebereik van de diverse gietvloeren verschillend. 

Een universele gietvloer op basis van tweecomponentenepoxy of -polyurethaan bedraagt 1 t/m 3 mm. Gietvloeren met verhoogde slijtvastheid kunnen in een laagdikte van 1 t/m 5 mm aangebracht worden. Extreem hoge laagdiktes (4-7 mm) kunnen worden gerealiseerd met een epoxy-cementgietvloer. Een gietvloer kan in sommige gevallen worden afgewerkt met een blanke coating. De droge laagdikte van een dergelijke coating bedraagt circa 100 micrometer. 

Meer informatie over gietvloeren, kunststofvloeren of industrievloeren? Neem dan een kijkje op de website van C. Kornuyt BV, dé specialist als het gaat om het aanbrengen van verschillende soorten vloeren.

 

www.kornuyt.nl

http://www.kornuyt.nl/coating/polyurethaan-coating/

Last Updated on: november 9th, 2017 at 2:01 am, by


Written by