Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Bio ethanolhaard, sfeervol, milieuvriendelijk en flexibel

Een bio ethanolhaard is enorm sfeervol in uw woning, op uw terras of in uw tuin. Een bio ethanolhaard zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor warmte en licht. Een haard is altijd fijn in huis en wordt vaak als rustgevend en gezellig ervaren. Voor een houthaard in huis is een rookkanaal vereist. Dit kan een schoorsteen zijn, maar heeft uw woning geen schoorsteen dan zal er een dubbelwandige kachelpijp geplaatst moeten worden. Dit gaat gepaard met een flink aantal aanpassingen in huis. Eén van de voordelen van een bio ethanolhaard is dat deze geplaatst kan worden zonder dat er technische aanpassingen moeten worden gedaan. Een bio ethanolhaard kan zelfs zo in bestaande kachels en openhaarden geplaatst worden.

 

Bio ethanol productie

 

Bio ethanol is een brandbare, licht ontvlambare vloeistof. Dit wordt gewonnen uit suikers van onder andere mais, tarwe, rogge, suikerriet, gerst en suikerbieten. Dit wordt doorgaans gedaan met behulp van een gistingsproces. Momenteel zijn er een aantal grote bedrijven in Europa die bio ethanol produceren. Verder zijn er, met name in Frankrijk, een tiental kleinere productiebedrijven die het milieuvriendelijke bio ethanol genereren. Het afval van de bio ethanol productie kan als eiwitrijk veevoer gebruikt worden. Als u kiest voor een bio ethanolhaard dan haalt u een milieuvriendelijke haard in huis.

 

Bio ethanolhaard, de voordelen

 

Een bio ethanolhaard doet niet onder voor een houthaard of gashaard. De bio ethanolhaard is even sfeervol en de vlammen zijn hetzelfde. Het enige verschil is dat de vlammen van een bio ethanolhaard rook- en geurloos zijn. Omdat een bio ethanolhaard geen afvoer of toevoer nodig heeft kan hij overal in huis geplaatst worden, want er hoeven geen technische aanpassingen gedaan worden in huis. Bovendien treedt er geen warmteverlies op. Ook uw terras en tuin kunt u sfeervoller maken met een bio ethanolhaard.

 

Uitgebreid assortiment bio ethanolhaarden

 

HGB-Trading heeft een zeer uitgebreid assortiment bio ethanolhaard. Wij hebben veel verschillende typen bio ethanolhaarden met schouw, bio ethanol hanghaarden, bio ethanol tafelhaarden en vrijstaande bio ethanolhaarden. Afhankelijk van uw woning of tuin en persoonlijke smaak kunt u een keus maken uit de verschillende typen haarden. Een bio ethanolhaard met schouw die wij leveren is geproduceerd door de welbekende Europese fabrikant Kratki. De schouw is opgebouwd uit één stuk. Zo zijn er geen naden en scherpe randen te zien. De schouwen zijn te verkrijgen in verschillende stijlen, van klassiek en stijlvol naar modern en strak. Een hang bio ethanolhaard wordt bevestigd aan de muur, waardoor u ruimte bespaart op de grond. Het is een soort levende televisie, waar u uren naar kunt kijken. De meeste hanghaarden hebben een vrij strak uiterlijk. Bij ons kunt u ook terecht voor een bio ethanolhaard voor op tafel. Ze passen perfect op tafel en zorgen voor enorm veel sfeer. Bovendien is het een mooi, decoratief item in huis. U kunt ook kiezen voor een vrijstaande bio ethanolhaard. Dit is echte eyecatcher in uw woning, tuin of op uw terras. Afhankelijk van uw smaak kunt u kiezen voor een strak design of een kunstzinnige variant. Reken maar dat u indruk maakt op gasten met zo’n mooie vrijstaande bio ethanolhaard.

 

Kom langs bij HGB-Trading

In onze 1000 m2 grote showroom in Velserbroek heeft u de mogelijkheid de verschillende haarden te komen bekijken. Wij adviseren u graag, zodat u goed geïnformeerd de keuze voor een bepaald type bio ethanolhaard kunt maken.

http://www.hgb-trading.nl/bio-ethanol