Gegrond
Image default
Vakantie

Visum Turkije online aanvragen

Turkije vakantieland

Turkije is een land waar je moet zijn geweest! Of je nou all-inclusive langs de zuidkust ligt of een citytrip Istanbul; het kan allemaal. Met de rijke cultuur en bewonderlijke geschiedenis, maakt dit Turkije tot een perfect vakantieland.

Op het vliegveld

De meeste mensen gaan met het vliegtuig naar Turkije omdat dat het goedkoopst en veiligst is. Vliegen naar Turkije duurt ongeveer 3 uurtjes. Wanneer u op het vliegveld aankomt, is het goed om te weten wat u moet doen. Voordat u mag doorlopen om uw bagage van de band te halen, moet u door de paspoortcontrole. Alvorens de paspoortcontrole, heeft u een visum Turkije nodig. Dit visum kunt u (nog) op het vliegveld aanschaffen voor €25. U zult wel eerst in de rij moeten staan om het visum te kopen. U krijgt dan een stempel in uw paspoort en kunt daarna doorlopen naar de paspoortcontrole.

Turkije e-visum

Tegenwoordig is het mogelijk om uw visum voor Turkije online van tevoren aan te vragen. U kunt dan vóór vertrek het visum uitprinten en meenemen. U hoeft dan niet in Turkije in de rij te staan! Het online aanvragen van uw visum kost € 24,95 en u kunt dit zelf op uw gemak aanvragen wanneer u maar wilt.

Aanvragen visum voor Turkije

Het aanvragen van een Turkije visum werkt heel simpel. Hieronder wordt kort uigelegd hoe u het visum aanvraagt en waar u rekening mee moet houden.

Om te beginnen is het handig om tijdens het aanvragen uw paspoort of ID-kaart bij de hand te houden. De gegevens die staan vermeld in uw paspoort of ID-kaart moet u namelijk exact overnemen.

Stap 1. Als eerste stap bij het aanvragen, moet u uw aankomstdatum invullen. Uw aankomstdatum is de datum waarop u hoopt aan te komen in Turkije. Zoals eerder vermeld, gaan de meeste mensen met het vliegtuig naar Turkije. In dat geval staat uw aankomstdatum (meestal) vast. Indien u met de boot of de auto gaat, kan dit nog wel eens veranderen. U kunt daarom soms beter uw visum wat eerder in laten gaan door een datum op te geven die twee dagen vóór uw verwachte aankomstdatum is. Vervolgens moet u de paspoortgegevens invullen. Uw voornamen, achternaam, geboorteplaats, geboortedatum en documentnummer moeten allemaal correct zijn ingevuld. Als u hierin een fout maakt, kan uw visum ongeldig worden verklaard.

Stap 2. Wanneer alles correct is ingevuld, kunt u de aanvraag laten controleren. Let wel op, dat u zelf verantwoordelijk bent wanneer u een datum of naam verkeerd heeft ingevuld. Na het controleren kunt u eventueel nog een reiziger toevoegen of uw visum aanvragen.

Stap 3. Nadat u klaar bent met invullen en controleren van het aanvraagformulier, kunt u verdergaan naar de betaling. Indien u het visum direct via de Turkse overheid aanvraagt, heeft u de optie om via Credit Card of Union Pay te betalen. Bij een andere onafhankelijke aanbieder kunt u in de meeste gevallen betalen via iDeal, MisterCash of Sofort Banking. Als u het visum heeft betaald, ontvangt u een bevestiging en het visum binnen 24 uur in uw mailbox.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen