Laat uw kinderen goed begeleiden wanneer u gaat scheiden


Posted On apr 23 2018 by

U heeft besloten te gaan scheiden en heeft uw kinderen hiervan op de hoogte gesteld. Dit is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van uw kinderen. Scheiden doe je samen biedt als één van de eerste bureaus in Nederland kinderbegeleiding bij een echtscheiding. Stapsgewijs worden de kinderen door het proces van een echtscheiding geloodst. Ook in de periode na de scheiding staat uw kind centraal. De kindercoach heeft veel ervaring omdat zij zelf ook kind is van gescheiden ouders. Op alle vragen wordt antwoord gegeven vanuit de belevingswereld van het kind. De reacties van de kinderen zijn zeer positief.  

Doorloop het scheiden op een respectvolle manier en kies voor mediation

Communicatie is het sleutelwoord tijdens het scheiden. Mediation van Scheiden doe je Samen kan helpen als de communicatie moeilijk verloopt. Mediation is een vorm van bemiddeling en zorgt voor goede communicatie. Er wordt naar passende oplossingen gezocht om een (echt)scheiding goed af te handelen. Wanneer er kinderen in het spel zijn, is een goede communicatie van essentieel belang. Daarnaast biedt mediation nogal wat voordelen. Het traject verloopt namelijk een stuk sneller dan wanneer u de rechtbank inschakelt en de kosten voor het proces van scheiding worden beperkt. Kortom, er komt een passende oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Scheiden met kinderen: wat is de beste manier om het de kinderen te vertellen?

Bij het scheiden is het belangrijk dat u uw kinderen op een goede manier hierover inlicht. Ook uw kinderen hebben er baat bij dat u op een goede manier in gesprek met elkaar tijdens de scheiding communiceert wat de gevolgen zijn voor uw kinderen. Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en willen weten waar ze aan toe zijn. Het is begrijpelijk dat een gesprek aangaan met uw kind een van de moeilijkste dingen is wanneer u gaat scheiden. Want hoe maak je dit op een goede manier duidelijk? Scheiden doe je samen geeft u graag advies dat van toepassing is tijdens het gesprek, maar ook na het gesprek met de kinderen. Vergeet uw kinderen vooral niet zo vaak mogelijk te vertellen dat het scheiden niet hun schuld is. Voor alle hulp bij scheiden neemt u contact op met Scheiden doe je samen

Last Updated on: april 23rd, 2018 at 8:04 am, by


Written by