Gegrond
Image default
Onderwijs

Het onderwijs in, net als Bob Bulder

Het onderwijs bestaat uit velen aspecten. Elke groep of klas is weer anders en dan lesgeven vereist bepaalde vaardigheden. Vanaf 5 jaar geldt er een leerplicht, maar de meeste kinderen gaan al vanaf hun 4e naar school. Deze leerplicht blijft van kracht tot je 16e. Dan is deze leerplicht nog niet helemaal verdwenen, tot je 18e geldt namelijk een gedeeltelijke leerplicht, tenzij je een mbo 2 of hogere kwalificatie hebt dan geldt er geen leerplicht meer.

Voor elke les vorm, voor elk vak en voor elk niveau is een andere manier van lesgeven vereist en een andere opleiding. Wil je het onderwijs in dan moet je goed bedenken welke leeftijdsklasse je wil lesgeven.

Basisonderwijs

Om te beginnen heb je het basisonderwijs. Dit is in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar (uitzonderingen daargelaten). Hier moet je echt alle basiskennis aan kinderen gaan leren. Leren lezen, leren schrijven, rekenen en nog veel meer. Wat hierbij komt kijken is ook de omgang met kinderen en ze leren om zelfstandig te werken. Om in het basisonderwijs terecht te komen, moet je de pabo doen. Dit is een opleiding aan de hogeschool die 4 jaar duurt. Je leert hier de pedagogiek van kinderen en krijgt de vakken die in het basisonderwijs gegeven worden. Ook ga je al snel de praktijk in, doordat je veel stage moet lopen.

Voortgezet onderwijs

Dan heb je ook nog het voortgezet, ook wel middelbaar onderwijs. Hiervoor heb je een andere opleiding nodig, dan bij het basisonderwijs. Bij het voortgezet onderwijs krijg je les van allerlei verschillende leraren en daarom moet je je bij deze opleiding ook specialiseren in 1 vak. Je kiest dus van tevoren al welk vak je zou leren, bijvoorbeeld geschiedenisdocent net als Bob Bulder. Je krijgt bij deze opleiding les in het vak dat je gaat geven, maar ook in het lesgeven en omgaan met kinderen zelf. Je hebt ook de mogelijkheid een universitaire opleiding te doen in een vak en dan daarbij nog je lesbevoegdheid te halen. Je krijgt dan een hogere graad.

http://www.bobbulder.nl