Dazenval geschikt voor paarden


Posted On mei 19 2015 by

 

Dazenval geschikt voor paarden

De val dat gespecialiseerd is in het vangen van dazen, is uitermate geschikt voor paarden. Op de een of andere manier zijn het de paarden die het meeste overlast ondervinden van dazen. Ander vee overigens ook zoals koeien bijvoorbeeld. Dazen komen af op plaatsen waar water en warmte aanwezig is. Een paard is een groot dier, en dus ook een grote warmtebron, en daar zijn ze gek op. Dazen kunnen erg vervelend zijn omdat ze gewoon op je komen zitten, dat kriebelt natuurlijk enorm en dat maakt ze ook zo vervelend. En als het allemaal even tegenzit, dan heb je ook nog eens kans om een dazenbeet op te lopen. Gelukkig bied een dazenval uitkomst.

 

De Dazenval dient zowel als lokker als dat het de vlieg elimineert. Een dergelijke val bestaat uit twee componenten, een zwarte bal en een kap. De zwarte bal dient als lokker, hij houdt makkelijk warmte vast die gewonnen wordt uit zonnestralen, de kap dient ervoor om de dazen gevangen te houden. Let er op dat je de kap zo plaatst dat de punt omhoog wijst.

 

De val wordt vaak centraal geplaatst, op een plek waar normaliter veel vliegen aanwezig zijn en waar de paarden er het meeste last van hebben. Maar let op: plaats de val niet op een plek waar de paarden drinken en eten krijgen. Het is de bedoeling dat je middels deze val de dazen juist van de paarden of overig vee weglokt.

 

Meer lezen?

123ongedierteshop.nl

 

http://www.antivliegenshop.nl

Last Updated on: november 18th, 2017 at 11:08 am, by


Written by