Gegrond
Image default
Hobby en vrije tijd

De drone quadcopter.

Een drone quadcopter wordt ook wel quadrocopter genoemd en is een onbemand vliegtuigje die wordt aangestuurd door 4 rotoren. Drones gaan in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen. Vroeger werden drones alleen ingezet als wapen in het leger of bij de politie. Tegenwoordig worden drones ook aangeschaft door bedrijven en consumenten. Met name in de foto- en filmindustrie zijn drones een grote toegevoegde waarde geworden. En zeg nou zelf.. wat is er leuker dan een leuke vakantiefoto op bestemming vanuit de lucht?

Een drone quadcopter heeft 4 armen met aan elke arm een rotor en een propeller. Je kunt een quadcopter drone vergelijken met een helikopter alleen wordt een quadcopter drone gelift en voortgestuwd door 4 propellers in plaats van 1 propeller. 2 van deze propellers draaien rechtsom en 2 propellers draaien linksom zodat het vliegtuigje wendbaar is. Daarnaast maakt de quadcopter drone gebruik van symmetrisch hellende bladen. Deze bladen kunnen als groep worden geschakeld maar niet los van elkaar vanwege de positie van de bladen tegenover de rotorschijf. Naast 4 propellers en 4 rotoren, bestaat een quadcopter drone uit een frame, 4 ESC’s en een besturingseenheid.

Naast de drone quadcopter zijn er ook anders drones beschikbaar zoals de hexacopter en de multicopter. De hexacopter wordt opgetild en voortgestuwd door 6 rotoren en propellers en een multicopter beschikt over zelfs 8 of meer rotoren en propellers. Wanneer je nog geen ervaring hebt met het vliegen met drones, kun je het beste beginnen met een drone quadcopter. Op de website Drone.be vind je meer informatie over deze drones.

http://www.drone.be/