Vergroot veerkracht met goede burn-out begeleiding


Posted On feb 25 2021 by

Als ondernemer wil je natuurlijk goed voor je medewerkers zorgen. Want het hebben van goede medewerkers, dat is een groot goed. Dit is een goede reden om burn-out begeleiding van Mycs in te schakelen. De ervaren specialisten luisteren graag naar de ervaringen van je medewerkers, die burn-out achtige klachten hebben ontwikkeld. Want luisteren, dat is de eerste stap. Daarna komt het herstel, waarmee Mycs je medewerkers ook helpt. Ze helpen je medewerker vooral om de veerkracht in zichzelf terug te vinden. Zo helpt deze specialist tijden het gehele herstelproces in de burn-out, en in iedere fase bieden zij de juiste begeleiding.

Begeleiding bij een burn-out van een specialist die maatwerk levert

Iedere burn-out uit zich anders. De één heeft veel last van vermoeidheidsklachten, terwijl de ander juist erg rusteloos is. Om die reden is de weg naar herstel ook voor iedereen anders. Het is daarom belangrijk dat je een specialist vindt die maatwerk levert, en zo’n expert is Mycs. Tijdens een intakegesprek bekijkt één van onze hulpverleners hoe hij of zij je zieke medewerker het best kan helpen. We maken goede afspraken over de weg naar herstel. Vermoed je dat één van je medewerkers helaas een burn-out heeft, neem dan contact op met deze specialist voor de beste begeleiding.

Maak een afspraak, dan helpen wij jullie zo snel mogelijk

In de geestelijke gezondheidszorg zijn de wachtlijsten zoals je weet vaak erg lang. Als je een burn-out vermoed bij één van je medewerkers, neem dan direct contact met deze specialist op, dan proberen zij je toch zo snel mogelijk te helpen. Er wordt zo snel mogelijk een intakegesprek ingepland, zodat de problemen zo snel mogelijk voorbij zijn. Je medewerker kan dan zo snel mogelijk weer aan het werk, en zal in veel gevallen minder snel opnieuw een burn-out krijgen. Neem dus direct contact op als je een burn-out vermoed en begeleiding wenst!

https://www.mycs.nl

Last Updated on: maart 25th, 2021 at 10:08 am, by


Written by