Gegrond
Image default
Gezondheid

Shisha pen kopen

Wat is een shisha pen?

Een shisha pen is anno 2014 een steeds vaker voorkomend product. De shisha pen is ongekend populair onder jongeren. De shisha pen is eigenlijk een kleine versie van een waterpijp. Alle elementen van een waterpijp zijn in de kleine elektronische sigaret gepropt. De shisha pen bevat vloeistof die in de sigaret wordt verdampt. Deze damp rookt de roker vervolgens in.

De shisha pen is er in verschillende smaken. Populaire smaken zijn; appel, kersen, aardbei, cola, perzik en watermeloen. Elke smaak heeft zijn eigen kleur shisha pen.

Wanneer je een trekje van de shisha pen neemt wordt de verdamper in de e-sigaret geactiveerd. Deze damper verdampt bij elk trekje een kleine hoeveelheid vloeistof. Deze vloeistof veranderd in waterdamp. Wanneer je de damp binnen krijgt proef je de smaak van het vloeistof. Dit is hetzelfde effect als bij een waterpijp, maar dan zonder een kooltje, tabak, zilverfolie en water.

Is een shisha pen schadelijk?

Bij het gebruiken van een shisha pen krijg je in ieder geval geen gevaarlijke stoffen als teer, cyanide, ammonia en koolmonoxide binnen. Deze stoffen zitten bijvoorbeeld wel in sigaretten, sigaren en in waterpijptabak en kooltjes.

De shisha pen is echter gebaseerd op chemische reacties. Bij elk trekje vindt er zo’n chemische reactie plaatst. Elke keer wordt een kleine hoeveelheid waterstof verdampt. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo schadelijk. Helaas bestaat de damp niet alleen uit water. De volgende stoffen zitten in deze damp; glycerol, glycerinetracetaat en propyleenglycol.

Waar kan ik een shisha pen kopen?

Bijna elke DA, Primera etc. heeft ze wel op de toonbank staan. Ook zijn er heel veel webshops actief op het gebied van shisha pennen. Een shisha pen kopen is dan ook niet moeilijk. Kies voor de zekerheid voor een betrouwbare webshop als shisha-pen.nl.

http://www.shisha-pen.nl