Gegrond
Image default
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer: problemen met de bekkenbodem.

Herkent u het? Al jarenlang denkt u last te hebben van uw prostaat, de dokters bevestigen dit, echter bij diverse kweken is nog nooit een bacterie gevonden.

Bekkenbodemklachten, waar zit de last? Het kan al jaren geleden zijn begonnen met pijn bij het plassen, in het gebied tussen het mannelijk geslachtorgaan en de anus en ook de plasbuis voelt branderig aan. Een antibiotica kuur helpt vaak maar voor korte duur. De pijn komt weer terug en de pijn doet u ook lastiger bewegen. Het kan zozeer pijn gaan doen, dat ook zitten zonder pijn niet meer lukt, ook goed slapen wordt minder.

Hoe kunnen bekkenbodemklachten ontstaan? Bekkenbodemproblematiek als oorzaak voor de pijn is een lastig te ontrafelen probleem. Het wordt een soort vicieuze cirkel van aanspannen van de bekkenbodemspieren, pijn en weer hogere spanning in de bekenbodemspieren. De oorzaak van dat de bekkenbodem zo van streek raakt, is niet duidelijk bekend, wel dat langdurig zitten daar niet goed voor is.

Pijn de baas? De mannenarts of een bekkenbodemcentrum kan u leren de pijn de baas te worden. U krijgt weer meer controle over uw bekkenbodemspieren.

Hoe kun je uitzoeken of je last hebt van de bekkenbodem? Een manier is door een aantal vragen in te vullen die gerelateerd zijn aan de bekkenbodem. Deze bekkenpijntest is een vragenlijst over de ernst van problemen bij bekkenbodem.

Iedere week houdt mannenarts dr. L.J. de Boer in de mannenkliniek op maandag, woensdag en vrijdag inloopspreekuur. Juist voor mannen die niet direct een afspraak willen maken. Uiteraard is langskomen bij de mannenkliniek ook op de andere dagen mogelijk, maar dan alleen op afspraak. Een belafspraak is ook mogelijk. Via de website van de Mannenkliniek de Boer is deze direct zelf online te maken.

http://www.dbmgz.nl