Gegrond
Image default
Financieel

Geld lenen

Geld lenen

Tot een aantal jaar geleden was geld lenen eigenlijk heel gemakkelijk te regelen. Het maakte niet heel veel uit waarvoor u het geld nodig had en hoe hoog het bedrag moest zijn. Een lening was altijd snel geregeld. Sinds de economische crisis is dit toch wel wat lastiger geworden. Banken zijn minder gul geworden met het verstrekken van leningen en daardoor wordt geld lenen soms toch wat lastiger. Maar gelukkig is het niet helemaal onmogelijk, want soms kunt u er nu eenmaal niet zonder. Ook als u altijd verstandig met uw financiën omgaat, alles goed in de gaten houdt en regelmatig spaart, kunt u toch in een situatie komen waarin u niet anders kunt doen dan geld lenen. Natuurlijk geldt dit voor iedereen die een huis gaat kopen, zonder hypotheek is dit niet te realiseren. Maar naast de hypotheek voor de woning hebt u natuurlijk ook geld nodig voor de inrichting van de woning en voor het opknappen of verbouwen van het huis. Soms kunt u dit meteen met de hypotheek regelen, maar het gebeurt ook dat u geen hoger hypotheekbedrag kunt krijgen dan het bedrag dat u nodig hebt voor de aankoop van de woning. U moet dan toch echt op een andere manier nog wat extra geld lenen om ervoor te zorgen dat u toch alle klussen aan kunt pakken die u aan de woning wilt laten uitvoeren. Want hoe u ook uw best doet met sparen, de meeste mensen lukt dergelijke aankopen en klussen toch niet zonder geld lenen.

Bij wie geld lenen?

Zoals gezegd is geld lenen bij banken niet meer zo gemakkelijk. Zij zijn door de crisis voorzichtiger geworden met het lenen van grotere bedragen. Hoewel dit heel logisch en begrijpelijk is, kan het voor u natuurlijk heel erg lastig zijn op het moment dat u gewoon wat extra nodig hebt voor een bepaalde aankoop. Want er zijn natuurlijk meer redenen waarom u wel wat extra centen nodig hebt dan alleen het kopen, opknappen en inrichten van een huis. Ook bij de aankoop van een nieuwe auto is voor velen geld lenen echt noodzakelijk en dit kan ook het geval zijn als er vlak na elkaar een aantal duurdere zaken kapot gaan, zoals uw wasmachine, koelkast, televisie of computer. Deze producten op afbetaling kopen bij de verkoper is meestal niet meer mogelijk. Dan komt een lening toch wel erg goed van pas. U kunt natuurlijk proberen of u van een familielid of een vriend wat kunt lenen, misschien is er wel iemand die u kent met een hoge spaarrekening en die u wel een tijdelijke geldlening wil verschaffen. Maar geld lenen van bekenden is vaak niet aan te raden. Er zijn nogal wat afspraken die u met elkaar moet maken wat betreft het geld lenen en dit lukt niet altijd even goed. Want hoe spreekt u met elkaar iets af over te betalen rente en de termijn waarin u het terug betaald moet hebben? Ook als u hier heel goede afspraken over hebt gemaakt, leidt de lening nogal eens tot strubbelingen en tot scheve verhoudingen in de relatie. Koopt u bijvoorbeeld iets leuks voor uzelf of gaat u er even tussenuit, dan kan de ander al snel gaan denken: waarom wordt ik niet eerst terugbetaald? Ook als u zich helemaal aan de gemaakte afspraken houdt. Geld lenen bij een bekende zou dan ook zeker niet de eerste keus moeten zijn.

A1B Krediet

Vanwege bovenstaande redenen is het veel beter om een onafhankelijke partij te kiezen voor het geld lenen. De banken mogen dan niet al te gretig meer zijn, er zijn gelukkig nog veel meer instanties die zich met deze materie bezighouden. A1B Krediet is een van deze instanties waar u terecht kunt. Zij hebben als grote voordeel dat zij via internet werken, waardoor u op uw gemak alle benodigde informatie op hun site door kunt nemen en de voorwaarden kunt lezen. Geld lenen gaat bij hen in principe heel eenvoudig, door op de site aan te geven:

  • of u alleenstaand bent of met iemand samenwoont
  • of u minderjarige kinderen hebt die bij u thuis wonen
  • of u in een huurhuis of koophuis woont, of dat u nog bij uw ouders woont
  • hoe hoog uw netto maandlasten zijn
  • hoe hoog uw nette inkomen is

De rekenmodule op hun website rekent dan voor u uit hoeveel u bij hen kunt lenen. Zo krijgt u meteen een indicatie of geld lenen via A1B Krediet voor u een optie is. Is dit het geval, dan kunt u meteen vrijblijvend een aanbieding van hen aanvragen. U kunt echter van nog meer handige tools profiteren op hun website. Zo kunt u verschillende leningen met elkaar vergelijken en kunt u ook berekenen wat voor looptijd van de lening u kunt krijgen. U kunt bij hen dus niet alleen geld lenen, maar ook inzicht krijgen in verschillende zaken hieromtrent. Kiest u voor geld lenen bij A1B Krediet, dan kunt u erop vertrouwen dat u goed advies krijgt, dat u niet meer leent dan verstandig is en dat u nooit teveel betaalt. Daarnaast profiteert u bij hen van een uitstekende service, transparante voorwaarden, discretie en de hoogste mate van veiligheid. Allemaal zaken die natuurlijk erg belangrijk zijn op het moment dat u een lening afsluit. Hebt u wat extra geld nodig voor een grote aankoop of verbouwing, dan bent u bij A1B Krediet dus absoluut aan het juiste adres.

http://www.a1bkrediet.nl/