Gegrond
Image default
Financieel

Boekhouding regelen als ZZP’er

 

De groep ZZP’ers wordt steeds groter in Nederland. Momenteel hebben we al meer dan 1 miljoen ZZP’ers en dat aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. Natuurlijk is het ondernemerschap een geweldige uitdaging en is het prachtig om iets op te bouwen wat echt van jezelf is, maar er zitten ook minder leuke dingen gekoppeld aan het ondernemerschap. Boekhouden en financiële administratie is daar een onderdeel van.

Financieel alles op orde brengt rust en overzicht

Wie zijn financiële zaken op orde heeft kan zich beter focussen op andere zaken. Natuurlijk mag geld nooit een drijfveer zijn om te ondernemen, maar we kunnen niet zonder. Het is dus beter om alles goed op orde te hebben. Veel ZZP’ers kiezen in het begin ervoor om zelf hun financiële administratie af te handelen. Logisch, want zeker bij de start van een onderneming moet je op jouw budget letten. Toch is het inschakelen van een belastingadviseur voor ZZP’ers een goede keuze. Een goede boekhouder of belastingadviseur verdient zich namelijk zelf terug.

Wat een ander beter kan moet je uitbesteden

Als ondernemer kun jij dingen die een ander niet kan, het is jouw expertise. Zo zit het ook bij financiële administratie. Er zijn mensen die jarenlang een opleiding hebben gedaan om financieel adviseur, boekhouder of accountant te kunnen worden. Deze vakmensen hebben ‘know how’ in hun vakgebied en kunnen jouw daarmee van dienst zijn. Ten eerste scheelt het een hoop tijd en stress om je financiële zaken uit te besteden bij een boekhouder. Ook bij belastingadvies is een dergelijk iemand goud waard. Denk bijvoorbeeld aan de startersaftrek, MKB vrijstelling en alle aftrekposten waar je recht op hebt. Ken jij ze allemaal? Meestal is dit niet het geval.

Zoek een erkend financieel adviseur

Handig is om jouw financiële administratie uit te besteden aan een boekhouder die je ook kan helpen bij belastingvragen. Zo heb je een aanspreekpunt waar je terecht kunt voor al jouw financiële vragen. Maar hoe wet je nu welke boekhouder goed is? Simpel, vraag gewoon in je netwerk rond door wie ze hun boekhouding laten doen en vraag naar hun ervaringen. Vergelijk zo makkelijk enkele bedrijven en zo weet je direct aan wie jij jouw belastingzaken en financiële administratie kunt uitbesteden.

 

http://www.belastingadviesdirect.nl/