Monbazillac: heerlijke zoete witte wijn


Posted On nov 26 2014 by

Aan het begin op einde van een maaltijd is het heerlijk om een goede witte zoete wijn te drinken. Veel wijndrinkers denken dan direct aan een wijn uit Sauternes. In de wijnregio Monbazillac worden alleen ook hele mooie zoete wijnen gemaakt. Het zijn net als de wijnen uit Sauternes schimmelwijnen: wijn gemaakt met behulp van de schimmel Botrytis. Een zoete witte wijn uit Monbazillac is dus een uitstekend alternatief. Daarnaast zijn de wijnen ook veel goedkoper. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. En dat is ook altijd mooi meegenomen.

Monbazillac ligt ten zuiden van Bordeaux en Sauternes en Barsac. De regio heeft veel invloed van de zee. Daarnaast zorgen de locatie van de wijnstokken in de dalen ervoor dat er makkelijk schimmelvorming op de druiventrossen optreedt. Dat is essentieel om uiteindelijk het bijzondere karakter van de wijnen te krijgen.

Traditioneel wordt zoete witte wijn gecombineerd met Foie Gras. Met name in Frankrijk zelf is dit een veelgekozen combinatie. Uiteraard is de wijn ook goed te combineren met stevige kazen. De wijnen blijven over het algemeen goed overeind tegen dit soort stevige smaken.

http://www.allesoortenwijn.nl/monbazillac

Last Updated on: november 9th, 2017 at 2:19 am, by


Written by