Gegrond
Image default
Eten en drinken

gevulde paprika’s met parelgrot

Gevulde paprika’s met parelgort uit de oven als goedkoop voorgerecht voor 4 personen in 60 minuten te bereiden. deze recepten heb ik van mijn vegetarische zusje gekregen. Afgelopen weekend was ik in Nijmegen op bezoek bij mijn zusje en hebben we heerlijk gegeten! Natuurlijk vroeg ik haar meteen naar het recept voor deze gevulde paprika’s. Parelgort ook bekend als gort of gerst is al meer in opkomst in de Nederlands keuken. Laatst kreeg ik ook al een interessant recept voor een parelgort salade met inktvis. Zo zie je maar weer dat een vergeten ingrediënt als parelgort een “comeback” kan maken 

Hierzijn de recepten die ik voor jullie heb opgeschreven:

Ingrediënten:
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
180 gram parelgort
80 gram Feta kaas gekruimeld
Handje gehakte koriander
2 bosuitjes fijn gesneden
Teentje geperste knoflook
1 blokje groentebouillon/ olijfolie / snufje peper en zout

Bereidingswijze:

Je begint met het bereiden van de parelgort volgens de bereidingswijze op het etiket in kokend water met het blokje groentebouillon. Mijn parelgort heb ik in 45 minuten laten droogkoken onder af en toe roeren op laag vuur.

Ondertussen was je paprika’s, snij ze doormidden in lengterichting en ontdoe ze van de zaadlijsten. Blancheerde paprika’s 3 minuten in ruim kokend water met een scheutje zout. Laat de paprika’s afkoelen in ijswater en laat ze dan drogen op het aanrecht. verwarm dan ook vast de oven voor op 180 graden.

Als de parelgort is drooggekookt fruit je in een hapjespan de geperste knoflook in beetje olijfolie en voeg de koriander, bosui en parelgort toe. Voeg ook nog een snufje zout en peper toe. Bak het geheel onder af en toe roeren op laag vuur voor 2 minuten.

Vul de paprika’s met de gekruide parelgort en dek ze af met de verkruimelde feta kaas. De gevulde paprika’s moeten dan nog 15 minuten in de oven op 180 graden.

Optioneel:
-Echte feta kaas is best duur, dus je zou kunnen kiezen voor een andere goedkopere witte kaas.

bron http://www.budgetgerecht.nl/

http://www.receptplaza.com

Gerelateerde artikelen

Online boodschappen doen: niets is zo gemakkelijk!

Heel Lelystad regelt hier hun catering

risotto maken