Gegrond
Image default
Energie

Mijn reis naar zonnepanelen Groningen en Solar Drenthe

Zonnepanelen Groningen vanuit mijn optiek

Bent u op zoek naar zonnepanelen? Groningen is één van de provincies waar u de voordelen van zonne-energie kunt proeven. Althans, ik kan mijzelf één van de gelukkige aanschaffers noemen van een set zonnepanelen. Groningen is mijn provincie. Ik hoop dat u net zo veel voordeel zult halen uit deze methode van groene stroomopwekking als ik. Ik vertel u graag mijn verhaal. Op het werk was al een hele tijd een discussie gaande over zonne-energie en de voors en tegens van gebruik maken van een duurzame energiebron. Elke dag tijdens de lunch luisterde ik naar de verhalen van verschillende collega’s, terwijl ik zelf ook bezig was mij een mening te vormen. Discussies zoals deze lijken soms een hele tijd uit te blijven, om dan af en toe plots vol overtuiging weer op te duiken. Ik moet zeggen dat ik het altijd al fascinerend heb gevonden hoe mensen over heel de wereld dezelfde gesprekken kunnen voeren. Over duurzame energie bijvoorbeeld. Toen Al Gore het had over global warming, praatten heel veel mensen in allerlei landen ter wereld over hoe de aarde aan het opwarmen was en hoe we met z’n allen bezig moeten gaan met energiebezuiniging et cetera. Ik kan altijd geboeid luisteren naar mensen met goede discussiepunten. Zowel de argumenten vóór als de argumenten tegen laat ik dan op me inwerken. Daarna doe ik dikwijls onderzoek, ook al is onderzoek wellicht een groot woord. Hoe het ook zij, voordat ik afdwaal: voor mij begon het idee van groene stroom en een soort gevoel van zelfvoorzienigheid ineens te leven en zo begon mijn zoektocht naar een geschikt adres voor zonnepanelen. Groningen was daarbij mijn uitvalsbasis, omdat dat de provincie is waar ik woon. Ik meen dat ik dat hierboven al eerder noemde. Om te beginnen typte ik in een zoekmachine op internet de woorden zonnepanelen Groningen in en zo begon mijn reis.

Mijn reis naar zonnepanelen Groningen en Solar Drenthe

Mijn zoektocht met de zoektermen zonnepanelen Groningen heeft uiteindelijk voor mij een soort ommekeer in mijn leven betekend. Het is namelijk zo dat ik me al een tijdje zorgde maakte over de energierekening en over de toenemende energiekosten. Mijn vrouw vertelde me op een dag óók nog eens dat ze zwanger was van ons derde kindje en toen die discussie op mijn werk aan de gang was, had ik vrij snel de knoop doorgehakt en besloot ik te kijken wat ik zou moeten betalen voor de installatie van zonnepanelen. Groningen blijkt gelukkig in aanmerking te komen voor subsidie. Zo las ik op de website van Solar Drenthe. Maar ik loop ergens op de zaken vooruit. Ik heb op internet gesurft en kwam uit bij de site van Solar Drenthe, en wat bleek nou? Niet alleen binnen Drenthe levert dit bedrijf zonnepanelen, Groningen behoort ook tot de provincies waar Solar Drenthe haar diensten aanbiedt. Op de website las ik bovendien over de subsidieregeling van de overheid, die ik zojuist hierboven al kort noemde. De regeling heet SDE, of voluit Stimulering Duurzame Energieproductie en geldt voor het hele land. Voor de fijne details van deze regeling kunt u het beste contact opnemen met Solar Drenthe zelf of eventueel op de website van Agentschap NL of wellicht van de overheid zelf meer informatie opzoeken. Ik zou namelijk geen verkeerde inlichtingen willen verstrekken. Voor mij bleek deze subsidieregeling echter een ware uitkomst en ik ben blij dat Solar Drenthe me daar op wees. Ik kwam er tijdens mijn zogenaamde figuurlijke reis ook achter dat wat betreft de toepassing van zonnepanelen Groningen een uitstekende locatie is. Eerlijk gezegd is het verhaal achter dingen als zonnestraling behoorlijk technisch en het is mij niet altijd helemaal duidelijk wat wat is. Wat ik wel ongeveer denk te begrijpen is dat zonnestraling of instraling de hoeveelheid zonne-energie is die in een bepaalde tijdsperiode op een bepaald oppervlak ‘ingestraald’ is. En daarbij is de straling:

  • afhankelijk van plaats
  • afhankelijk van oriëntatie en
  • afhankelijk van tijd.

Ook wat voor u?

Mijn verhaal ging als volgt verder. Mijn vrouw en ik besloten dat we de sprong gingen wagen en hebben contact opgenomen met Solar Drenthe om het balletje aan het rollen te krijgen. Vooreerst kregen we de gewenste informatie en werd er een offerte opgesteld. Er kwam een monteur langs om de afmetingen van het dak op te nemen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Groningen is namelijk naast Drenthe (letterlijk ook trouwens) een provincie waar Solar Drenthe graag mensen helpt bij het bepalen van het soort paneel dat ze nodig hebben en begeleidt elke klant van begin tot einde bij het proces. Mogelijk verwacht u het niet bij het zien van de naam Drenthe, maar gelukkig leveren ze ook in onze provincie. Ik verbaas me er nog steeds over dat mijn zoekopdracht zonnepanelen Groningen me destijds naar Solar Drenthe leidde. Ironisch, is het niet? Maar ik ben erg blij dát het gebeurde. Misschien dat het universum daar de hand in heeft gehad. Één ding is zeker: de zon zal een grote rol spelen in onze toekomst. Twee weken na installatie ontvingen we de factuur voor de installatie van de zonnepanelen. Groningen hoort gelukkig zoals gezegd bij de provincies waarin overheidssubsidie wordt verleend en dat betekende dat de factuur te overzien was. Hopelijk ziet u nu dat voor de installatie van zonnepanelen Groningen een uitstekende locatie is waar u zeker de vruchten van deze duurzame energievoorziening zult plukken.

http://www.solar-drenthe.nl/zonnepanelen-groningen/