Energie is onmisbaar


Posted On mrt 10 2014 by

Er wordt wel eens gezegd dat je niet weet wat je hebt, totdat je het niet meer hebt. Zo zit dit nou ook met energie. Als het er gewoon is, vinden we het ontzettend vanzelfsprekend. Maar als ineens de stroom uitvalt, dan zijn alle rapen gaar. Internet en tv vallen uit en mensen weten niet meer waar ze het zoeken moeten. Maar eens kan dit de werkelijkheid zijn. Als de voorraad aan energie bijvoorbeeld uitgeput raakt, waardoor er niet genoeg meer is voor iedereen. Als er bijvoorbeeld geen olie meer is, dan kunnen er ook geen zoete aardappels meer naar Nederland verscheept worden. Ditzelfde geldt voor andere artikelen die uit het buitenland moeten komen. Te denken valt bijvoorbeeld aan bananen.

Over energie is het laatste woord nog niet gesproken

Zelfs na deze tekst is het laatste woord over energie nog niet gesproken. Hier zal altijd over door gediscussieerd blijven worden. Het is natuurlijk ook een schaars goed, dat bovendien steeds schaarser wordt. Door de oliecrisis valt olie misschien op de middellange termijn wel in handen van enkele rijke oliesjeiks, die de touwtjes dan in handen kunnen nemen. Hier zijn andere mensen dan weer de dupe van. Energie moet beschikbaar zijn voor iedereen. De beschikbaarheid hiervan moet niet afhankelijk zijn van het geld dat iemand heeft.

Overstappen op groene stroom

Om wat zuiniger te leven en in de levensstijl meer rekening te houden met het behoud van deze mooie aarde, stappen veel mensen over op duurzame energie. Hier zijn verschillende vormen van beschikbaar:

  • windenergie
  • zonne-energie
  • biomassa-energie.

Als men een goede daad wil doen voor het milieu en ervoor wil zorgen dat de energievoorraad niet zo snel uitgeput raakt, is het zeker aan te raden om hiervoor te kiezen. Dat staat als een paal boven water. Vergelijk energie om te kijken welke soort energie het beste bij jou past, overstappen energie is vaak de beste mogelijkheid tot een kostenbesparing en een betere oplossing voor het milieu.

http://www.energievergelijking.nl/

Last Updated on: november 9th, 2017 at 2:05 am, by


Written by