Gegrond
Image default
Energie

De perfecte cv ketel voor uw woning

Wanneer we het hebben over cv ketels en combiketels dan zit hier een wezenlijk verschil tussen.  Een cv ketels voorziet alleen de centrale verwarming van warm water. Het kraanwater in de rest van de woning wordt niet verwarmt een gewone cv ketel. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. In een combiketel zit nog een boiler ingebouwd waardoor deze zowel de CV als het kraanwater in de woning kan verwarmen. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Begrijpelijk is de prijs die betaald moet worden voor een combiketel wel wat hoger dan die van een cv ketel.

Extra besparen op de energierekening

Cv ketels en combiketels zijn te verkrijgen in verschillende soorten. Zowel cv ketels als combiketels komen in een hoogrendement variant. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Alhoewel een hoogrendementsketel duurder is verbruikt deze aanzienlijk minder energie waardoor de energierekening jaarlijks lager uitvalt. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Online zult u een aantal websites kunnen vinden die u helpen berekenen hoeveel een HR ketel u jaarlijks helpt besparen. Deze kunnen u helpen om de terugverdientijd in kaart te brengen. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Installatie en onderhoud

Is uw cv ketel of combiketel al circa 15 jaar niet vervangen? Dan wordt het echt tijd om deze op korte termijn te vervangen. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Niet alle cv ketel monteurs hanteren dezelfde prijzen voor de installatie van een cv ketel of combiketel. Vergelijk dus eerst meerdere offertes zodat u weet waar u aan toe bent. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. Een aantal keer per jaar wordt er dan een gehele servicebeurt aan de cv ketel gegeven zodat deze optimaal blijft werken. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Het is sterk aan te raden om zo snel mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten mocht u dit nog niet hebben gedaan.

De installatie van een cv ketel is werk dat moet worden uitgevoerd door een specialist. Het is dus niet verstandig om dit zelf te doen. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Door ook een contract voor onderhoud en reparatie af te sluiten kunt u voor een paar tientjes per jaar uw cv ketel laten onderhouden door dezelfde monteur.

http://www.cvketelmonteur-wijzer.nl/