Gegrond
Image default
Dienstverlening

Zelf verhuizen?

Nederlanders verhuizen vrij vaak in hun leven. Zij doen dit gemiddeld zo’n zeven keer. Veel van deze verhuizing doet men zelf. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kan erg veel tijd, energie en mogelijk problemen kosten als u er voor kiest zelf te verhuizen. Maar 10% van de Nederlanders die verhuizen schakelt hier een verhuisfirma voor in. In sommige situaties is dit erg verstandig. Mocht het zijn als u op een hoge verdieping woont dan is het vaak moeilijk om de verhuizing zelf te realizeren. Een verhuisbedrijf met expertise weet precies hoe zij er voor kunnen zorgen dat alles op de juiste manier naar beneden worden gebracht.Ook de afstand kan een factor zijn. Wanneer u verhuist naar een woning die binnen of dichtbij uw huidige woonplaats is is het vaak makkelijk om de verhuizing zelf te doen. Hoe verder u verhuist des te moeilijker een verhuizing vaak is. Het positioneren en inpakken speelt hier een grote rol in. Voor een verhuisbedrijf is het vaak mogelijk om al uw hele inboedel in 1 of 2 ritten te verhuizen. Dit kan u veel tijd besparen.

Wat zijn de kosten?

Om zo veel mogelijk te besparen raden wij aan om ze veel mogelijk van de verhuizing voor uw eigen rekening te nemen. Verhuisbedrijven vragen er vrij veel voor als zij ook voor u moeten inpakken. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Het aannemen van een verhuisbedrijf is niet goedkoop. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen rond de duizend euro. Er wordt voor die prijs verwacht dat u een gedeelte zelf voor uw rekening neemt. Vergelijk daarom eerst verhuisbedrijven bij u in de buurt voordat u een keus maakt. Uit evaring weten wij dat u de prijzen van verhuisbedrijven ver uit elkaar elkaar kunnen liggen. Bij het ene bedrijf betaalt u soms veel meer dan bij een ander. Mocht u willen weten hoeveel u precies kunt besparen dan kunt u online naar de prijzen kijken of websites gebruiken die al een vergelijking hebben gemaakt.

Verzekering  

Uw inboedel is alleen verzekerd binnen uw woonadres. Als deze wordt verhuist is deze onderweg dus niet verzekerd. Als uw inboedel wordt getransporteerd betekend dat dat deze niet meer verzekerd zijn. Als u de verhuizing niet zelf doet maar een verhuisbedrijf aanneemt is deze verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangericht. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuisbedrijf-wijzer.nl/