Gegrond
Image default
Dienstverlening

Vocht in uw kelder of muren?

Kruipruimtes en kelders zijn erg gevoelig voor vochtproblemen omdat ze lager liggen dan de rest van het huis. Maar liefst 20% van de woningen heeft wel eens last van vochtproblemen.  Wanneer de vochtproblemen voor het eerst geconstateerd worden denkt men als eerst aan een lekkage in één van de leidingen. Vaak is dit echter niet het geval, maar is het probleem toe te wijzen aan opstijgend vocht. Dit is grondwater dat in aanraking komt met de keldervloer. Vaak zijn kelders gebouwd van materiaal dat niet geveel vochtwerend is. Het is daarom makkelijk voor opstijgend vocht om via de kelder door te dringen door uw hele woning. Opstijgend vocht brengt grote gevolgen met zich mee van schimmel tot afbladderende verf en poreuze muren. Het is daarom verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijder. Door een vochtbestrijding expert aan te nemen zult u er voor kunnen zorgen dat u geen last meer zult hebben van opstijgend vocht in uw woning.

20% woningen last van vocht in de kelder

Als u last heeft van vochtproblemen loopt u het risico dat de waarde van uw huis zal dalen. Als u deze problemen laat oplossen door een vochtbestrijding bedrijf voorkomt u deze problemen. Het impregneren van de keldervloer en de muren van de woning zorgt er voor dat deze geheel vochtwerend worden gemaakt. In de muren en vloeren die risico lopen om vocht op te nemen zal er een vochtwerende laag worden aangebracht zodat het vocht tegen gehouden zal worden. Er zijn verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk. Afhankelijk van het type vochtprobleem en in welke ruimte het zich voordoet kan een vochtbestrijder een passende methode voorstellen om het opstijgend vocht definitief te verwijderen. In ruim 20% van de woningen in het land heeft regelmatig last van vochtproblemen. In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht of een lekkage in de kelder of kruipruimte. Omdat veel mensen het vochtprobleem enkel toewijden aan een lek wordt vaak de loodgieter ingeschakeld om het vocht uit de kelder of muren te verwijderen. Om het probleem op lange termijn op te lossen is het aan te raden om een ervaren vochtbestrijder aan te nemen. Uw kelder, vloeren en muren in uw woning zullen op een professionele manier worden ontdoen van het vocht zodat deze niet meer terug kunnen keren.

Bespaar op de reguliere prijs

Bij enkele kluswinkels in het land en op internet zijn er verschillende producten verkrijgbaar die problemen als opstijgend vocht tegengaan. Vaak zijn dit echter producten die maar voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het aanbrengen van kelderdichting is bijvoorbeeld niet te vervangen door een doe-het-zelf product. Het aannemen van een vochtbestrijding bedrijf voor komt het risico dat het opstijgend vocht ooit nog terug zal komen. Het is niet ongewoon om te zien dat prijzen tussen vochtbestrijding bedrijven van elkaar variëren door de verschillende technieken die zij gebruiken. Het is dus zeer verstandig om meerdere offertes aan te vragen. In veel gevallen kan hierdoor tot 40% op de prijs worden bespaard. Een makkelijke manier om meerdere vochtbestrijding offertes te ontvangen is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Deze sites kunnen ervoor zorgen dat  u soms tot wel 5 offertes kunt vergelijken van lokale vochtbestrijders.

http://www.vochtbestrijding-wijzer.be/