Vertaalbureau inschakelen


Posted On feb 28 2014 by

Waarom zou u een vertaalbureau inschakelen?

Een aantal jaren geleden werkte ik zelf bij een vertaalbureau. Ik weet daarom goed wat er omgaat bij een vertaalbureau en wat de voordelen zijn van het inhuren van professionele vertalers om uw (zakelijke) teksten te laten vertalen. Veel mensen spreken vandaag de dag bijvoorbeeld een aardig woordje Engels, maar buiten Engels zijn er natuurlijk vele andere talen. Wanneer u als particulier of als ondernemer bepaalde teksten heeft in een taal die u zelf niet beheerst, kan het heel wenselijk zijn om daarvoor een vertaalbureau in de arm te nemen. Een dergelijk bureau is Aabévé Vertaalbureau. Om gelijk met de deur in huis te vallen kan ik u vast vertellen dat dit bedrijf onder andere staat voor:

 • het hanteren van scherpe tarieven
 • het leveren van hoogwaardige kwaliteit
 • bijna 30 jaar ervaring
 • een verzekerde kwaliteitsgarantie
 • uitsluitend gebruik van professionele vertalers
 • daarnaast tevens de mogelijkheid voor beëdigde vertalingen.

Communiceren met klanten of particuliere personen in verschillende talen kan af en toe nogal lastig zijn. Stel dat u een huis wilt kopen in Spanje, maar de taal niet machtig bent. Dan kunt u natuurlijk de contracten en verkoopvoorwaarden niet lezen. Dat is waar een vertaalbureau om de hoek komt kijken. Heeft u te maken met veel klanten of partners in het buitenland? Dan is het inschakelen van (beëdigde) vertalers een zeer goed idee. De klanten van Aabévé bestaan uit onder andere kleine bedrijven, particulieren, grote bedrijven, middelgrote bedrijven, multinationals en beursgenoteerde bedrijven. Met de hulp van professionele vertalers kunt u uw invloedssfeer uitbreiden en op een professionele en goed voorbereide wijze zaken doen met buitenlandse bedrijven. Of dat huis in het buitenland kopen zonder uzelf allerlei vervelende dingen op de hals te halen. Heeft u zakelijke documenten die een vertaling behoeven? Schakel dan de hulp in van Aabévé. Op de website treft u de taalcombinaties die zij aanbieden en vindt u eveneens de tarieven terug. De tarieven gelden overigens voor de algemene teksten. In sommige gevallen zal er een toeslag in rekening gebracht kunnen worden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de vraag of er sprake is van een spoedopdracht of van een extra gespecialiseerde tekst inhoud. Verderop in de tekst kunt u lezen voor welke specialismen Aabévé vertalers met u in contact kan brengen.

Beëdigde vertalers en tolken van een vertaalbureau

Het vertaalbureau waarover deze tekst met name gaat heet dus Aabévé. Het hoofdkantoor van dit vertaalbureau is gevestigd in Mill. Daarnaast zijn zowel in Antwerpen als Berlijn steunpunten gevestigd. Wanneer u interesse heeft in de diensten van een tolk of vertaler, kunt u bij Vertaalbureau Aabévé van tevoren een offerte aanvragen. Het bureau geeft u graag vooraf een duidelijke prijsindicatie voor het inschakelen van vertalers of tolken. Op die manier komt u niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan. Het vertaalbureau beschikt over een groot bestand professionele en/of beëdigde vertalers die u met de meeste talencombinaties kunnen helpen. Naast de diensten van vertalers kunt u ook tolken inschakelen om u te helpen. Bovendien is het mogelijk om een vertaler in te huren die voor u een website kan vertalen. Oftewel, u kunt vertalers inschakelen die u niet alleen kunnen voorzien van een letterlijke, één op één vertaling, maar ook voor het vertalen en redigeren van teksten. Een voorbeeld hiervan is het bewerken van de tekst van uw website in de taal van uw keuze. Op de website van Vertaalbureau Aabévé kunt u hierover meer lezen.

Ruime ervaring, vakkennis en specialisaties

Een vertaalbureau dient natuurlijk aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Daarvan is niet de geringste dat het bureau gespecialiseerde vertalers en/of tolken in de arm heeft genomen. De vertalingen van vertalers of tolken met een zekere vakkennis en een groot begrip van de gebruikelijke terminologie binnen een bepaald veld garanderen namelijk een goedlopende, professionele vertaling. In het bijzonder voor bepaalde teksten geldt heel specifiek dat het van groot belang is dat een vertaling correct is. Denk daarbij aan medische documenten bijvoorbeeld. Het is namelijk wel eens voorgekomen dat door een fout in een medische vertaling iemand is komen te overlijden en dat wil een ieder natuurlijk koste wat kost voorkomen. Daarom is het inschakelen van een vertaalbureau met professionele/beëdigde vertalers en tolken zo ontzettend belangrijk. Bij Vertaalbureau Aabévé kunt u terecht voor onder andere de volgende specialismen:

 • financiële en juridische teksten
 • officiële documenten, oftewel documenten die veelal beëdigd dienen te worden
 • technische vertalingen (zowel ‘oude’ techniek als geavanceerde technologie op het gebied van IT)
 • sociale teksten en maatschappelijke vertalingen
 • medische documenten en teksten over pharma.

Indien u een vertaler of tolk nodig heeft met een ‘extra’ specifieke vakkennis kan het voorkomen dat het vertaalbureau daarvoor een gepaste toeslag rekent, maar over het algemeen gelden voor de teksten die binnen de specialisaties vallen algemene tarieven. Zoals al eerder even genoemd werd, beschikt Aabévé Vertaalbureau eveneens over een uitgebreid bestand gespecialiseerde tolken met de nodige ervaring. Indien u dus een tolk nodig heeft om u te helpen bij het één op één vertalen van een West-Europese taal, dan kunt u ook bij dit vertaalbureau terecht. Bij een bureau met vertalers en tolken die gespecialiseerde vakkennis bezitten bent u verzekerd van kwaliteit en dat is ontzettend belangrijk. Zowel voor zakelijke doeleinden als privé doeleinden. Daarom is het zeker de moeite waard om de diensten van een dergelijk bureau te overwegen. Op de website www.aabeve.nl vindt u meer informatie en daar kunt u tevens de contactgegevens van het bedrijf vinden.

http://www.aabeve.nl/

Last Updated on: november 9th, 2017 at 2:05 am, by


Written by