Gegrond
Image default
Dienstverlening

Uitvaart

Uitvaart

Omdat ik onlangs 23 jaar ben geworden heb ik enorm veel telefoontjes gekregen van uitvaartverzekeraars. Ik weet helemaal niets van het begrip uitvaart en ik wilde niet zo maar overgehaald worden door telefonistes die hiervoor opgeleid zijn. Wel begreep ik dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het uitzoeken van je uitvaart. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het klinkt hard, maar je wilt natuurlijk wel voor komen dat je bij een vroegtijdige dood je nabestaanden opzadelt met een hoop schulden. Ook als je een lang en fijn leven hebt gehad is het verstandig om vroeg genoeg voor de uitvaart te gaan sparen. Dan betaal je over vele jaren een veel lagere premie en heb je alles netjes afbetaald als het moment daar is. Mijn ouders hebben al vanaf mijn geboorte een uitvaartverzekering op mijn naam staan en daardoor is er al een aanzienlijk deel van mijn uitvaart betaald. Best raar eigenlijk dat men dat direct bij de geboorte van een kind al doet, maar dit is uiteraard uit liefde. Mijn ouders hebben toen vastgelegd dat ze dit tot mijn 23e betalen en zodoende ben ik nu op zoek naar een nog goedkopere polis. Daarvoor ben ik op zoek gegaan en dientengevolge kwam ik uit bij een vergelijkingssite. Via die site kon ik alle verzekeringen voor een uitvaart in Nederland met elkaar vergelijken. Door aan te geven hoeveel je wilt betalen en welke uitvaart je wenst, wordt er een selectie gemaakt met de, voor jou, beste keuzes. Nadat ik met een van deze verzekeringen in zee was gegaan kwam ik er al snel achter dat ik op deze manier de kosten voor de uitvaart wel betaald heb, maar dat de uitvaart zelf nog helemaal niet geregeld is. Dat was niet erg slim van mij omdat er ook verzekeringen zijn waarbij ik dit direct had kunnen regelen. En zo moest ik voor de tweede keer in een maand op zoek maar nu naar een gedegen uitvaartondernemer.

Uitvaart regelen door een ondernemer

Ik had niet echt een idee hoe ik dit nu weer moest gaan aanpakken. De verzekeraar wees mij erop dat er voor een ondernemer ook een goede vergelijkingssite is. Namelijk: 4begrafenisondernemers.nl. Deze site is gespecialiseerd in het vergelijken van goede uitvaartondernemers. Ze hebben namelijk de vier beste al voor je geselecteerd en dat scheelt aanzienlijk qua tijd. Ik heb nu ik er toch zo veel mee bezig ben, goed nagedacht over mijn wensen voor mijn eigen uitvaart. Ik blijf het vreemd vinden om daar nu al over na te denken want ik hoop natuurlijk dat het nog wel eventjes zal duren. Aan de andere kant geeft het ook wel een rustig gevoel. Dan hoef je hier de rest van je leven niet meer naar om te kijken tenzij je nog wat wilt veranderen. Op mijn leeftijd ben ik ook niet meer zo veel bezig met het ontdekken van nieuwe muziek. Tenminste, niet zo veel al vroeger dus de liedjes die ik graag wil horen wist ik vrijwel meteen. Doordat ik al een hele voorkeur in mijn hoofd had gemaakt ging het invullen van het online vergelijkingsformulier een stuk eenvoudiger. Hier vul je de onderstaande dingen in.

  • Type uitvaart. Dus begraven of cremeren.
  • Waar de opbaring plaats vindt. Thuis of in een uitvaartcentrum of een geheel andere plek
  • Welke ceremonie ik zou willen. Als je gelovig bent dan kan dit uiteraard ook in een kerk. En je moest inschatten hoeveel mensen je verwacht. Die heb ik maar open gelaten want dat vond ik wel een erg moeilijke vraag. Je weet immers niet wanneer je komt te overleden en wie je naasten dan nog allemaal zijn. Gelukkig deden ze daar voor de uitkomst helemaal niet moeilijk over.
  • Drukwerk, dus of ik ook rouwkaarten wil versturen.
  • En ik kon zelf al mijn wensen invullen.

Daarna krijg je dan een overzicht van vier uitvaart aanbieders en dan kan je met een van hen in zee gaan.

Vraag wel eerst een offerte aan

Want als je een offerte aanvraagt, heb je een beetje een inschatting wat de uitvaart gaat kosten. Dit kan per aanbieder nogal verschillen dus het is zeker verstandig om daar goed naar te kijken. Je wilt immers niet een dief van je eigen portemonnee zijn. Op deze site vind je de voordelen van het uitvaart vergelijken terug.

  • Je krijgt na het invullen van het formulier maar liefst 4 volledige offertes die het beste aansluiten op jouw wensen.
  • Je krijgt een overzichtelijk inzicht van de kosten en mogelijkheden per offerte
  • En dit alles is geheel kosteloos en vrijblijvend. Pas als je met een van de uitvaart aanbieders in zee bent gegaan worden er kosten aan verbonden.

Dat is het mooie van het internet, het is op deze manier gemakkelijk uit te zoeken vanuit je luie stoel. Zo heb ik het in ieder geval wel gedaan. En nu ben ik helemaal klaar voor mijn eigen uitvaart. Best jammer dat ik het niet zelf zal meemaken want het beloofd een gezellige boel te worden. Ik houd niet zo van treurige bedoelingen. Ik heb een leuk leven en hopelijk blijft het rooskleurig. Dan zal ik er vast genoegen mee nemen dat er ooit een einde aan zal komen en ik wil niet dat mensen dat diep gaan betreuren. In elk geval niet tijdens mijn uitvaart. Dus als je ook je uitvaart nog moet regelen dan is het de moeite waard om te kijken op 4begrafenisondernemers.nl.

http://www.4begrafenisondernemers.nl/