Langgatboren


Posted On feb 14 2014 by

Langgatboren

Als je gaten nodig hebt die 10 keer zo diep zijn dan de eigen diameter dan wordt dit langgatboren of diepgatboren genoemd. Langgatboren is voornamelijk een techniek die je zult tegenkomen in de constructie. Het materiaal waarin geboord wordt is metaal. Dat betekent dat je uitermate grote en snelle langgatboren nodig moet hebben want voor deze verspanende metaalbewerking is een hoop energie nodig. Langgatboren is dan ook iets dat niet is weggelegd voor de particulier. Zoals we al zeiden is deze vorm vooral belangrijk in de bouw. Voor de funderingen van huizen en flats bijvoorbeeld. Deze langgatboren worden mechanisch geleid zodat ze tot optimale nauwkeurigheid kunnen komen. Langgatboren vraagt immers om echt precisiewerk en een ongeluk dient te allen tijde voorkomen te worden. Er komt enorm veel hitte vrij bij het langgatboren en dat is de reden dat tijdens het langgatboren de machines en het metaal gekoeld moet worden. Oververhitting zorgt ervoor dat het metaal en de boor krom kan trekken of zelfs kan gaan smelten. Het draait bij het langgatboren dus om koeling en precisie. Een klusje die een doe-het-zelver toch echt aan de professioneel moet overlaten. En daar komen wij dan om de hoek kijken. GB is de naam, dit staat voor de oprichter van het bedrijf: Gijs Bekhuis. In 2002 is hij begonnen als opknapper van vooral oldtimers en het maken van bierzuilen voor bars en andere horecagelegenheden. Hij begon dan ook met slechts een draaibank bij hem thuis in Albergen. Dat is een dorpje in Twente. Door zijn enthousiasme kreeg hij al snel een trouw klantenbestand en dat is met de jaren alleen maar toegenomen tot het punt dat hij daadwerkelijk mensen in dienst kon gaan nemen. Dat betekende tevens dat hij zich meer kon gaan specialiseren in andere technieken waaronder dieptrekken en langgatboren. Dit was zo succesvol dat GB nu een eigen machinepark heeft in Almelo op het industrieterrein waar de orders nog steeds dagelijks binnenstromen. In 2006 is er naast de metaalbewerking ook kunststofbewerking bijgekomen doordat hij een kunstsstofbewerkingsbedrijf opkocht.

Langgatboren laat je over aan GB

In de loop der jaren zijn er aldus een hoop technieken bijgekomen. Denk hierbij aan de volgende termen:

  • Dieptrekken. Dit is het driedimensionaal maken van platen metaal. De onderdelen worden uit een plaat gemaakt waarbij er geen lassen aan te pas komen. Het verhoogt de stevigheid en de kans op lekkage is nihil.
  • Langgatboren. Zoals we hierboven al beschreven is langgatboren de methode om diepe gaten te boren in hoofdzakelijk metaal. GB beschikt over een speciale techniek voor het langgatboren. Dit wordt eenlippenboren genoemd, afgekort tot ELB. Daarmee kunnen wij diameters van 3,2 tot 22 millimeters halen met dieptes die wel kunnen oplopen tot 1 meter.
  • Forceren. Met deze techniek kan je bijvoorbeeld lampenkappen maken.
  • En ook frezen behoort tot de mogelijkheden. Daarmee kunnen er groeven gemakt worden aan de binnenkant van een wiel. Dit kan tot zeer grote scherptes en dat maakt de techniek erg geschikt voor bijvoorbeeld de vleesverwerkingsindustrie.

Dit zijn allemaal metaalbewerkingstechnieken. Voor de verschillende kunststofbewerkingen verwijzen we je graag door naar onze site. Je vindt trouwens ook van bovengenoemde technieken allerlei leuke filmpjes terug zodat je precies weet hoe het er bij ons aan toe gaat. Langgatboren is zeker een van onze specialiteiten. Om een beter beeld te creëren voor welke doeleinden dit het meest geschikt is hebben we hieronder een opsomming geplaatst:

  • Binnen de matrijzenbouw kunnen op deze manier langgatboringen gedaan worden voor verwarmingspatronen maar ook voor koel- en smeerkanalen
  • Op het gebied van de hydrauliek is langgatboren zeer geschikt voor het maken van cilindermantels. Hierin kunnen gaten geboord worden voor de interne koeling of voor doorvoergaten voor elektronica of perslucht.
  • Ook in de machinebouw is langgatboren een handige oplossing om bijvoorbeeld gewicht te besparen of wederom voor het doorvoeren van bedrading van de elektronica.

Neem gerust eens contact met ons op

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar bij ons komt de klant altijd op nummer 1. Klantgerichtheid is belangrijk, je wilt wel waar voor je geld en je bent zeker in deze tijden zeker niet gek. Een dief van je portemonnee zijn dien je dan ook koste wat kost te voorkomen. Dat staat als een paal boven water. Wij luisteren dan ook altijd eerst naar je wensen voordat we overgaan tot het langgatboren. Hopelijk hebben we je weten te overtuigen van de voordelen die langgatboren voor je productiewerk kan betekenen. Ook voor andere metaalbewerking zit je bij ons goed. Mocht je toch nog met prangende vragen zitten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via ons telefoonnummer, de mail of het contactformulier die allen terug te vinden zijn op onze website. Wij nemen altijd zo spoedig mogelijk contact met je op. Mocht je graag een kijkje willen nemen in ons machinepark dan is dat ook geen enkel probleem. Wij leveren graag rondleidingen aan potentiele klanten. Mocht je niet langer kunnen wachten dan is er online een video te vinden met onze bedrijfspresentatie. Onze medewerkers stellen zich dan aan je voor en je ziet ons streven tot perfectie. Daarnaast vind je hier leuke filmpjes van alle beschikbare technieken, onze machines en het industrieterrein in Almelo waar wij gevestigd zijn. Wij hanteren de algemene leverings- en betalingsvoorwaarden die zijn uitgegeven door de Koninklijke Metaalunie. Mocht je hier benieuwd naar zijn, dan is het PDF-formulier te downloaden via onze site. Hopelijk kunnen we je snel eens verwelkomen in Almelo.

http://www.gb.nu/pagina/71/Langgatboren.html

Last Updated on: november 9th, 2017 at 1:55 am, by


Written by