2 onder 1 kap bouwen


Posted On feb 5 2014 by

Hoe onder 1 kap bouwen lange tijd onze droom was

Hebt u interesse in 2 onder 1 kap bouwen? Ik wel. Al zo lang ik mij kan herinneren heeft dat onderwerp mij geboeid. En niet alleen vanwege het feit dat ik architectuur boeiend vind, maar ook omdat ik graag vorm wilde geven aan een beeld van een huis dat al tijden lang deel uitmaakte van mijn dromen. Wellicht mag ik u een aantal tips aan de hand doen over 2 onder 1 kap bouwen? Enige tijd geleden heb ik namelijk zelf een droom in vervulling zien gaan die ik al een heel lang had. Sterker nog, het is een droom die mijn vrouw en ik al sinds het begin van ons huwelijk delen: ons eigen huis laten ontwerpen naar onze eigen wensen. Sta mij toe u mee te nemen op onze reis en met u de geschiedenis en onze ervaringen van 2 onder 1 kap bouwen te delen. Het begon allemaal jaren en jaren geleden, rond de tijd dat mijn vrouw en ik in het huwelijksbootje stapten. Al in het begin van onze relatie hadden we gedroomd over een eigen huis en een groot gezin. Het liefst zouden we zelf wat te zeggen hebben over hoe de woning eruit zou zien. We hadden allebei een plaatje in ons hoofd van hoe wij graag wilden dat ons droomhuis eruit zag. Toen onze huwelijksdag aanbrak, zeiden we tegen elkaar dat we op een dag, als alles mee zou zitten en we genoeg geld zouden verdienen en de goden ons goed gezind zouden zijn, zo je wilt, onze eigen droomwoning zouden helpen ontwerpen. Daarna zouden we iemand in de arm nemen die voor ons het 2 onder 1 kap bouwen daadwerkelijk kon uitvoeren. Onze trouwdag was één van de mooiste dagen uit ons leven samen. In het begin van onze huwelijksjaren kwamen er echter wat roerige tijden. Ik werd ontslagen en mijn vrouw was een tijd lang de enige verdiener in ons huishouden. We zagen onze droom van 2 onder 1 kap bouwen in die jaren steeds verder en verder buiten ons bereik raken. Ik ben natuurlijk zo snel mogelijk op zoek gegaan naar een nieuwe baan, maar we kregen in het begin van ons huwelijk een behoorlijk aantal tegenslagen te verduren.

Hoe 2 onder 1 kap bouwen realiteit werd

Na al het ongeluk dat wij in ons leven hebben gekend, zagen we het in eerste instantie bijzonder somber in. Totdat het tij keerde en we op een dag tegen elkaar zeiden dat we 2 onder 1 kap bouwen opnieuw een kans zouden geven. Inmiddels waren we namelijk weer aardig opgekrabbeld en ons leven begon er eindelijk wat rooskleuriger uit te zien. We hadden nu een aardig bedrag bij elkaar gespaard en inmiddels hadden we ook een paar keer een gezinsuitbreiding mogen meemaken. We vonden het tijd worden om onze wens van 2 onder 1 kap bouwen door te zetten, want onze huidige woning begon ook enigszins aan de krappe kant te worden. Wat er volgens mij zoal bij 2 onder 1 kap bouwen komt kijken, is het volgende:

 • het is belangrijk een droom te hebben en een idee van welke richting je op wilt
 • daarnaast is het vinden van de juiste partner om het idee van de grond te krijgen (zowel letterlijk als figuurlijk) essentieel
 • tot slot zijn doorzettingsvermogen, geduld en uiteraard een aardige spaarpot van belang; al kunnen huizen ook in verschillende prijsklassen worden gebouwd, gelukkig

Zodra wij besloten dat het tijd was de deur naar het 2 onder 1 kap bouwen te openen, zijn we op zoek gegaan naar een goede partner die ons zou kunnen helpen. Na veel online gezoek en het inwinnen van informatie bij kennissen, vrienden en collega’s, kwamen we uiteindelijk terecht bij Bouw- en Handelsmaatschappij Poppink. Ik kan u vast vertellen dat het enorme project van 2 onder 1 kap bouwen met dit bedrijf bijzonder soepel verlopen is.

Hoe wij een geschikte partner vonden om onze droom te verwezenlijken

2 onder 1 kap bouwen is natuurlijk niet zomaar iets. Er komt ontzettend veel bij kijken. En niet alleen de meer gevoelsmatige dingen die ik hierboven noemde, maar natuurlijk zijn het vooral de praktische dingen die maken dat een dergelijk project veel omvat. Nu vraagt u zich misschien af: waarom werd 2 onder 1 kap bouwen met Poppink zo’n succes? Nou, laat me u dat in het kort vertellen:

 • omdat dit bedrijf de nodige vakkennis in huis heeft
 • omdat ze luisterden naar al onze wensen en voor ons een droomhuis bouwden
 • omdat we het zonder hen nooit, maar dan ook nooit voor elkaar hadden kunnen krijgen.

Zo heeft Poppink bijvoorbeeld de volgende mensen in dienst die samen als team 2 onder 1 kap bouwen tot een groot succes maken:

 • metselaars
 • timmermannen
 • uitvoerders
 • werkvoorbereiders
 • en een constructeur.

Er was een tijd dat mijn vrouw en ik ten zeerste betwijfelden of 2 onder 1 kap bouwen voor ons ooit nog werkelijkheid zou worden. Maar ik kan met zekerheid en dankbaarheid zeggen dat dankzij Bouw- en Handelsmaatschappij Poppink onze droom is verwezenlijkt. Als u daarom 2 onder 1 kap bouwen overweegt, raad ik u zeker aan bij Poppink te informeren naar de mogelijkheden. Het zou me niets verbazen als dit bedrijf ook uw droomhuis van de grond af opbouwt. Ons droomhuis voldoet volledig aan onze wensen. En om eerlijk te zijn overtreft het huis zelfs onze verwachtingen. We zijn dolgelukkig!

http://www.poppink.nl/p/2-onder-1-kap-bouwen

Last Updated on: november 9th, 2017 at 1:56 am, by


Written by